keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Elefanttiaiheisia synttärikakkuja

Kaksosten elefanttikakku

Kaksi temmeltävää elefanttia koristaa kaksosten synttärikakkua. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa valkosuklaa- ja vadelmamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.

Elefanttikakku

Emilian 1-vuotissynttäreille toivottiin suloinen elefanttikakku. Täytteenä gluteenittomassa ja laktoosittomassa kakussa mansikka- ja vaniljamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kukkakurssi 7.5.2016



Kukkakurssilla opit valmistamaan näyttäviä kukkia niin kakkujen kuin kuppikakkujenkin koristeiksi. Valmistamme mm. kauniin monikerroslehtisen jaloleinikin ja erilaisia fantasiakukkia. Käymme läpi terälehtien ohennukset ja muotoilut. Kaikki kukkien valmistukseen käytetyt materiaalit ovat syötäväksi tarkoitettu. Kurssilla valmistetut koristeet saa jokainen viedä kotiinsa. Kurssin päätteeksi juomme herkulliset kakkukahvit. Kurssille mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!

Hinta 48e/hlö (sisältää kaikki tarvittavat raaka-aineet, kurssimateriaalin sekä kakkukahvit)  
Paikka Vuosaari, Helsinki  
Aika 7.5.2016 klo 12.30-15.00


Ilmoittautumiset ja kyselyt sähköpostitse marsispossu@gmail.com. Tarkemmat osoitetiedot ja muuta infoa saatte ilmoittautuessa. 

30.3.2016: Kukkakurssi on tullut jo täyteen, mutta jonoon voi edelleen ilmoittautua koska peruutuspaikkoja usein ilmaantuu.


Yhteistyössä Unelmakakut.fi

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisaiheinen kakku synttäreille

Pääsiäisaiheinen kakku synttäreille

Pääsiäisaiheinen kakku oli toiveissa 2-vuotissynttäreille. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa valkosuklaa- ja mustikkamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.

Kakun oheen tilattiin myös kakkutikkareita. Maku minttusuklaa.



keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Traktorikakku ja cake popsit

traktorikakku

Traktoriaiheinen kakku ja siihen sopivat cake popsit tilattiin erään pikkupojan synttäreille. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa mansikka-punaherukka- ja valkosuklaamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.

Suklaanmakuisia kakkutikkareita koristavat pikkuiset helmet ja päivänkakkarat.


tiistai 22. maaliskuuta 2016

Cowboy- ja inkkariaiheinen kakku veljeksille


Cowboy- ja inkkariaiheinen kakku veljesten yhteissynttäreille. Täytteenä tummassa kakkupohjassa mansikka- ja vaniljamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.


maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kakunkoristelun yksityiskurssi


Kakun kreemitys ja kuorruttaminen massalla, herkkä röyhelökoristelu ja sokerimassahahmoista nalle olivat tänään aamupäivällä pidetyn yksityiskurssin aiheena. Oppilaana oli ihana Kikin kakku -blogin kirjoittaja Kirsti. 

Kolme tuntia hujahti vauhdilla ja Kirstin taitavista käsistä syntyi näyttävä kakku. Kiitokset vielä mukavasta aamupäivästä!

Tulevia koristekursseja on kyselty paljon. Aika on mennyt nyt talvella pitkälti tilauskakkujen parissa. Aikomuksena on pitää vielä keväällä pahimman kiireen hellittäessä kurssi tai pari. Aiheesta ja aikataulusta on tulossa piakkoin tarkempaa infoa.



Kaksosten ristiäiskakku

Ristiäiskakku kaksosille

Kaksosten ristiäisiin oli toiveissa vaaleanharmaa kakku, jota somistavat valkoiset puput ja hento pitsikoristelu. Täytteenä tuhdissa suklaakakkupohjassa valkosuklaa- ja mansikka-punaherukkamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.


lauantai 19. maaliskuuta 2016

Karusellikakku ristiäisiin

karusellikakku ristiäisiin

Vaaleansinistä, valkoista, ripaus hopeaa ja tummansinistä olivat toiveet Nicolas Wilhelmin karusellikakkuun. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa valkosuklaa- ja vadelmamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.

torstai 17. maaliskuuta 2016

Keväinen mango-sitruunakakku

mangositruunakakku


Juhlistimme viime viikolla perheessämme synttäreitä, joissa tarjolla oli pirtsakan punaherukkakakun lisäksi myös ihanan keväistä mango-sitruunakakkua. Kakku sopii värinsä ja täytteensä puolesta myös hyvin pääsiäisenä juhlapöytään.

Pohjana kakussa on tumma sokerikakkupohja. Täytteenä ihanan pehmeää mango-sitruunatäytettä.  Ohjeesta riittää kaksi tuhtia täyteväliä 15cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun. Koristeena pikkuruisia suklaamunia, sitruunamelissaa ja sokerimassakukkasia.

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl kermaa
80g tomusokeria
1 iso sitruuna
300g mangososetta (säilykemangoa soseutettuna)
4 liivatetta


Kuorrutus:

150g voita
2 dl tomusokeria
1 rkl sitruunan mehua
1-2 tippaa keltaista elintarvikeväriä

Suklaaganache:

1dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi.  Notkista tuorejuusto vatkaamalla. Sekoita joukkoon sokeri ja sitruunan kuoriraaste sekä mangosose. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne pieneen määrään sitruunan mehua. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana tuorejuustomassan sekaan. Lisää joukkoon lopuksi varovaisesti käännellen kermavaahto.


Kakun kokoaminen:

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta kakkupohja tarjoiluvadille. Laita irtopohjavuoan reunat kakkupohjan ympärille sekä vuoraa reunat kalvolla tai leivinpaperilla. Käytin tähän kakkuun 10cm korkeaa reunakalvoa, jolla kakusta sai korkean. Kostuta pohjaa hiukan vaniljamaidolla ja kaada päälle puolet mango-sitruunatäytteestä. Nosta toinen kakkulevy paikoilleen, kostuta ja kaada loput täytteet vuokaan. Laita kolmas kakkulevy kanneksi paikoilleen. Kostuta. Peitä pinta kelmulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa tai vähintään neljä tuntia.  


Kreemi:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitruunan mehu ja pari tippaa keltaista elintarvikeväriä ja vatkaa sekaisin.

Levitä pehmeä kreemi tasaisesti kakun päälle. Jos kreemiä on vaikea levittää, lämmitä sitä hetki mikrossa.

Suklaaganache:

Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaapalojen päälle. Odota hetken aikaa, että suklaa sulaa ja sekoita tasaiseksi. Ota kakku jääkaapista ja kaada hieman jäähtynyt ganache kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy ennen koristelua. Koristele suklaamakeisin, yrtein ja sokerimassakukin.












maanantai 14. maaliskuuta 2016

Röyhelökakku 2-vuotisjuhliin

Röyhelökakku 2-vuotisjuhliin

Muhkea vaaleanpunainen röyhelö ja rusetti olivat toiveissa 2-vuotisjuhlien synttärikakkuun. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa mansikka- ja vaniljamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.


sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Korkkaritkakku 50-vuotisjuhliin

Korkkaritkakku 50-vuotisjuhliin

Kirkkaanpunaista, mustaa ja bling blingiä olivat toiveet 50-vuotiskakuksi. Koristeista korkkarit olivat ykköstoive ja sain kakun suunnitteluun muilta osin vapaat kädet. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa valkosuklaa- ja mansikkamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.


keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kakkutikkarein ja suklaapopparein koristeltu kakku

Kakkutikkarein ja suklaapopparein koristeltu kakku

Kakkutikkarein ja suklaapopparein koristeltu kakku juhlisti tällä kertaa oman perheeni juhlia. Täytteenä oli ihanan raikasta punaherukkamoussea. Kakku on kuorrutettu valkosuklaakreemillä ja pinnalle valutettu valkosuklaaganachea. Kakkutikkarit ovat minttusuklaata.

P.s.Tämä täyte tulee myös uutuutena tilauskakkujen täytevalikoimaan. Punaherukkaa on aiemmin saanut vadelman ja mansikan kanssa, mutta nyt myös pelkkänä punaherukkamoussena. Oma suosikkini sarjassa raikkaan pirteät täytteet :)


tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kalastusaiheinen kakku

kalastusaiheinen kakku

Kalastus ja kauko-ohjattavien veneiden sekä lentokoneiden rakentelu kuuluvat tämän 40-vuotiaan päivänsankarin harrastuksiin. Täytteenä laktoosittomassa kakussa mansikka- ja vaniljamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.

Rasmuksen 1-vuotiskakku


Joukko värikkäitä eläimiä ja lippuviiri olivat toiveet Rasmuksen synttärikakuksi. Täytteenä laktoosittomassa kakussa tummasuklaa- ja passionmousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.

viidakkokakku

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kaksosten ristiäiskakku

Kaksosten ristiäiskakku

Suloiset eläinhahmot, norsu ja kirahvi koristavat kaksospoikien ristiäiskakkua. Pohjana tuhti suklaakakkupohja ja täytteenä vadelma-punaherukka- ja valkosuklaamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.


sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kukin koristeltu röyhelökakku

Kukin koristeltu röyhelökakku

Röyhelöä, helmiä ja kukkia olivat toiveet tähän vaaleanpunaiseen röyhelökakkuun. Sain toteutukseen vapaat kädet. Täytteenä tuhdissa suklaakakkupohjassa tummasuklaa- ja passionmousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.




lauantai 5. maaliskuuta 2016

Hempeä pastellisävyinen kuumailmapallokakku

hempeä pastellisävyinen kuumailmapallokakku

Ihanan hempeät vaaleanpunaisen- ja lilanväriset pallerot, suloiset eläinhahmot ja näyttävä kuumailmapallo koristavat 2-vuotiaan pikkuneidin kakkua. Pohjana tuhti suklaakakkupohja. Täytteenä tummasuklaa- ja passionmousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.