Sivut
▼
sunnuntai 29. toukokuuta 2016
Naked cake marjoilla ja poppareilla
Keskimmäisen poikani kaverisynttärit juhlittu. Tarjolla oli mm. marjoilla ja karamelli popcorneilla koristeltu naked cake. Täytteenä kakussa vadelma- ja suklaamousse. Kuorrutteena kevyt sipaisu vaniljakreemiä ja suklaaganachea.
Maksa- ja munuaiskakut
Välillä vähän roisimpia kakkuja :D Elinsiirtotiimissä aktiivisesti mukana oleva juhlaisäntä sai lahjaksi maksa- ja munuaiskakut. Kakkujen sisältä löytyy mustaherukkaa, vadelmaa ja tummasuklaata. Kuorrutus Satin Icea. Nam!
torstai 26. toukokuuta 2016
Uimarikakku
Uimarikakku 1-vuotissynttäreille. Täytteenä tuhdissa suklaakakkupohjassa valkosuklaa- ja mustikkamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.
tiistai 24. toukokuuta 2016
Keijuaiheiset synttärit
1-vuotissynttäreille oli toiveissa keijuaiheiset tarjottavat. Röyhelöä, kimalletta, kultaa, kukkia ja perhosia olivat koristetoivelistalla. Päivänsankari kavereineen sai oman pienen sokerittoman vadelmakakun. Muulle juhlaväelle oli tarjolla suklaakakkua valkosuklaa- ja vadelma-punaherukkamoussella.
Lisäksi tilattiin aiheeseen sopivia kuppikakkuja ja kakkutikkareita. Makuina kuppikakuissa sitruuna-vadelma ja mustikka-valkosuklaa. Kakkutikkarit ovat minttusuklaata ja vaahtokarkkeja.
tiistai 17. toukokuuta 2016
Raparperi-mansikkakakku
Kevään ensimmäiset raparperit päätyivät tänä vuonna raparperihillokkeeseen ja kyseinen hilloke ihanan herkulliseen raparperi-mansikkakakkuun. Pohjana kakussa on mehevä mantelinen sokerikakkupohja. Täytteenä kuohkeaa mascarpone-kermavaahtoa ja raparperihilloketta mansikoilla höystettynä.
Pohja:
4 kananmunaa
160g sokeria
30g perunajauhoja
50g mantelijauhetta
80g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
250g mascarponea
3dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
raparperihilloketta
mansikoita
Raparperihilloke:
300g raparperia pilkottuna
vajaa 1 dl sokeria
tilkka vettä
Aloita kakun valmistus raparperihillokkeesta. Laita kattilaan pestyt ja pilkotut raparperin palat, vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä kylmäksi.
Voitele ja jauhota kaksi halk. 15cm vuokaa.
Valmista kakkupohjat. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovaisesti nuolijalla käännellen. Kaada taikina vuokiin ja paista uunin alatasossa 170 asteessa n. 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa ja jäähdytä kakkupohjat.
Kakkupohjat kannattaa paistaa jo edellisenä päivänä ennen kakun täyttöä ja laittaa kelmuun käärittynä jääkaappiin vuorokaudeksi. Näin pohjien leikkaaminen onnistuu huomattavasti helpommin.
Valmista täyte. Vatkaa sokeri ja mascarpone sekaisin. Vaahdota kerma ja lisää vatkaten mascarponen joukkoon.
Kakun kokoaminen. Leikkaa kakkupohjat kahtia. Laita ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Lisää päälle raparperihilloketta, mascarpone-kermavaahtoa ja pilkottuja mansikoita. Lisää seuraava pohja ja täytteet jne. Laita päällimmäisen pohjan päälle mascarpone-kermavaahtoa ja koristeeksi mansikoita. Kakkupohjia ei tarvitse välttämättä kostuttaa, raparperihilloke hoitaa sen puolen.
Anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoile!
maanantai 16. toukokuuta 2016
Meriaiheinen kakku ristiäisiin
Purjevene ja lippuviiri olivat toiveissa Jesper-pojan ristiäiskakkuun. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa passion- ja vadelma-punaherukkamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.
Tilauksissa on tällä hetkellä todella ruuhkaa. Normaali kahden viikon tilausaika on nyt 4-5 viikkoa. Olethan ajoissa liikkeellä kakkua varatessasi!
sunnuntai 15. toukokuuta 2016
Keltainen kupla 30-vuotissynttäreille
Keltainen kupla huristeli 30-vuotissynttäreille. Täytteenä tummassa kakkupohjassa minttusuklaa- ja mangomousse. Kakun pinta Satin Icea. Auton yksityiskohdat sokerimassaa.
lauantai 14. toukokuuta 2016
Omppupuun kukkasia ja amppareita ristiäiskakussa
Ristiäisiin toivottiin keväistä hennon vihreää kakkua. Sain lopulliseen toteutukseen vapaat kädet. Täytteenä tummassa kakkupohjassa laktoosittomat mansikka- ja tummasuklaamousset. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.
perjantai 13. toukokuuta 2016
Lennin ristiäiskakku
Pikkuiset leijonat ovat päässeet Lennin ristiäiskakun koristelupuuhiin. Täytteenä laktoosittomassa kakussa mustikka- ja suklaamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.
keskiviikko 11. toukokuuta 2016
Valmistujaiskakku liikennelentäjälle
Liikennelentäjän valmistujaisjuhliin toivottiin aiheeseen sopivaa kakkua. Täytteenä laktoosittomassa kakussa passion- ja mansikka-punaherukkamousse. Kakun pinta Satin Icea. Koristeet sokerimassaa.
tiistai 10. toukokuuta 2016
Kukkakurssi 11.6.2016
Suuren suosion saavuttanut jaloleinikkikurssi nyt uusintana!
Kukkakurssilla
opit valmistamaan näyttäviä kukkia niin kakkujen kuin kuppikakkujenkin
koristeiksi.
Valmistamme mm. kauniin monikerroslehtisen jaloleinikin ja erilaisia
fantasiakukkia. Käymme läpi terälehtien ohennukset ja muotoilut. Kaikki
kukkien valmistukseen käytetyt materiaalit ovat syötäväksi tarkoitettu.
Kurssilla
valmistetut koristeet saa jokainen viedä kotiinsa. Kurssin päätteeksi
juomme herkulliset kakkukahvit. Kurssille mahtuu 10 ensimmäiseksi
ilmoittautunutta!
Hinta 48e/hlö (sisältää kaikki tarvittavat raaka-aineet, kurssimateriaalin sekä kakkukahvit)
Paikka Vuosaari, Helsinki
Aika 11.6.2016 klo 12.30-15.00
Ilmoittautumiset ja kyselyt sähköpostitse marsispossu@gmail.com. Tarkemmat osoitetiedot ja muuta infoa saatte ilmoittautuessa.
Yhteistyössä Unelmakakut.fi
Yhteistyössä Unelmakakut.fi
maanantai 9. toukokuuta 2016
Jaloleinikkikurssin kuulumisia
Viikonloppuna pöydän ääreen kerääntyi joukko innokkaita ja taitavia kukkakurssilaisia. Aiheena oli jaloleinikki ja erilaiset fantasiakukat. Kurssilaisille tuli tutuiksi terälehtien kuvioinnit, ohennukset ja kuivatukset. Ihania kukkia saatiin aikaiseksi! Kurssin päätti taas tuttuun tapaan herkulliset kakkukahvit.
Koska kaikki halukkaat eivät mahtuneet ensimmäiselle kurssille, järjestän jaloleinikeistä uusintakurssin. Aiheesta on tulossa infoa pian.
Suuret kiitokset jälleen kaikille osallistujille!
Yhteistyössä Unelmakakut.fi
Nimiäiskakku metsäneläimillä
Orava, pöllö ja siili koristavat Puro-pojan nimiäiskakkua. Vehreyttä kakkuun tuovat rosmariinin oksat ja pensasmustikat. Täytteenä tummassa kakkupohjassa laktoosittomat sitruuna- ja tummasuklaamousset. Kakun pintaan on sipaistu kevyesti vaniljakreemiä. Koristeet ovat sokerimassaa.
sunnuntai 8. toukokuuta 2016
torstai 5. toukokuuta 2016
Marjoja ja suklaata
Marjoja ja suklaata toivottiin tähän ihanan herkulliseen suklaakakkuun. Täytteenä tummassa kakkupohjassa tummasuklaa ja vadelma-punaherukkamousse. Kakku on kuorrutettu hennon vaaleanpunaiseksi värjätyllä vaniljakreemillä ja päälle valutettu suklaaganachea. Koristeena pensasmustikoita, vadelmia ja mansikoita.
tiistai 3. toukokuuta 2016
Kakkuja syntymäpäiville
30-vuotissynttäreille toivottiin punaista sydämenmuotoista kakkua. Täytteenä laktoosittomassa kakussa tummasuklaa- ja vadelmamousse. Kakun pinta Satin Icea.
Sisarusten yhteissynttäreille avaruusaiheinen kakku. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa punaherukka- ja vaniljamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet sokerimassaa.
Formula, kauniit naiset ja olut olivat koristetoiveena tähän kaksiosaiseen kakkuun. Täytteenä tummassa kakkupohjassa vadelma-punaherukka- ja tummasuklaamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet sokerimassaa.
sunnuntai 1. toukokuuta 2016
Tulossa pian...
Kesäkuun aikana blogiin on tulossa ihanan suklainen, helposti toteutettava tarjoiluvaihtoehto lastenjuhliin!