Punaherukkatoscakakkua toffeekastikkeella. Perinteinen toscakakku kätkee sisäänsä punaherukoita. Kyseisten marjojen ykköskohde meidän perheessä ovat erilaiset kiisselit, mutta kuka niitä kiisseleitä nyt aina jaksaa. ;)
Pohja:
80 g voita
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
Täyte:
3 dl punaherukoita
Kuorrutus:
50 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl siirappia
1/2 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl mantelilastuja
Toffeekastike:
2 rkl kuohukermaa
40 g muscovadosokeria
15 g voita
Voitele ja jauhota vuoka (halk. n. 20cm). Käytin vuokana säädettävää reunavuokaa, joka tulee suoraan leivinpaperin päälle. Irtopohjavuokaa käytettäessä laita vuoan pohjalle leivinpaperi.
Sulata rasva ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva-maitoseos, sitruunan kuoriraaste ja kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 20 minuuttia.
Valmista tällä välin kuorrute. Sekoita kuorrutusainekset kattilassa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee. Levitä jäiset punaherukat esipaistetun kakun pinnalle. Lusikoi toscakuorrute marjojen päälle ja jatka paistamista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Irroita jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.
Valmista toffeekastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Jäähdytä hetki ja pirskottele toffeekastiketta kakun pinnalle.
Hieno ja herkullisen näköinen. Olisi kyllä oivallinen lisä juhlapöytään siihen täytekakun viereen!
VastaaPoistaKiitos, ansaitsee paikkansa juhlapöydässä täytekakun vieressä :D
PoistaUusi herkullinen tuttavuus :D
VastaaPoistaKokeilemisen arvoinen tuttavuus. :) Olen joskus aiemmin leiponut puolukasta vastaavaa. Ohjeen kirjoitin ylös jostain lehdestä reseptivihkoseeni (yhteishyvä, valio...). Muutin hiukan ohjetta punaherukalle sopivammaksi.
PoistaKiitos ohjeesta, oli kyllä hyvää! Edellisessä postauksessani löytyy mun "versio"... aina pitää näköjään laittaa vähän omia :))
PoistaKiva kuulla, itsekin ihastuin tähän. Täytyy heti tulla kurkkaamaan sun versio :).
Poista