keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Halloween cupcakes


Kookos-pekaanipähkinä-suklaakuppikakkuja, lepakoita, kurpitsoja, noitia... Pienimuotoiset Halloween kekkerit pienille juhlijoille. Pöydän ympärille kokoontunut poikajoukko tyhjensi lautasen alta aikayksikön. Kuppikakkusten resepti on peräisin Kuppikakut ja muffinit -kirjasta. Etsin reseptiä, jossa olisi sekä pähkinää että suklaata. Päädyin lopulta tähän lukuisten ohjeiden joukosta. Kuppikakut kohosivat hyvin ja olivat meheviä ja maukkaita. Suklaata tosin olisi voinut olla hiukan enemmän.

190 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
110 g fariinisokeria
30 g kookoshiutaleita
35 g pekaanipähkinärouhetta
125 g sulatettua voita
100 g sulatettua maitosuklaata
2 kevyesti vatkattua kananmunaa
60 g ranskankermaa
60 ml maitoa

Kuorrute:

1,5dl kermaa
250 g suklaata

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, fariinisokeri, kookoshiutaleet ja pekaanipähkinärouhe. Lisää voi, suklaa, kananmunat, ranskankerma ja maito. Sekoita hyvin ja jaa taikina vuokiin. Annoksesta tulee n. 12 kpl.


Kypsennä 180 asteessa 15-20 minuuttia.


Jäähdytä kuppikakut.


Kuumenna kuorrutetta varten kerma kattilassa. Älä anna kiehua. Ota kattila levyltä ja sulata suklaa joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja anna jäähtyä hyvin. Vatkaa jäähtynyt kuorrute sähkövatkaimella kuohkeaksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi.


Lapset tekivät myös omat sokerimassakurpitsansa. :)


 


16 kommenttia:

  1. Ihania. Pähkinä ja suklaa on täydellinen yhdistelmä :).

    VastaaPoista
  2. Kuorrute näyttää suussa sulavalta :)

    VastaaPoista
  3. Mageita!! Noitaliemi porisee :)

    VastaaPoista
  4. Mahtavia!!! Voi miksi ei halloween voisi olla vaikka 2 kertaa vuodessa.....

    Ja tosi mukava homma varmaan lapsillekin askarrella itse kurpitsoja. :-) hienoja tuli!

    VastaaPoista
  5. Upeita ja varmasti makoisia!

    VastaaPoista