tiistai 5. maaliskuuta 2013

Koristeelliset kakut -lehti


Suomessa tulee tänään myyntiin Koristeelliset kakut -lehti. Kyseessä on lehden muodossa ilmestyvä keräilysarja, jossa on vinkkejä ja ideoita kakkujen, muffinien ja leivoksien koristeluun. Lisäksi jokainen numero sisältää resepteissä tarvittavat työvälineet. Sain kyseisen lehden etukäteen arvioitavaksi suoraan sen julkaisijalta, DeAgostinilta.

Lehti piti sisällään värikkäitä kuvia kakuista ja leivonnaisista, reseptejä ja vaihekuvia koristeiden valmistamisesta. Itseäni viehätti eniten lehden kauniit kuvat sekä koristeluvinkit. En voinut vastustaa ensimmäisen numeron mukana tulleita perhosmuotteja. Leivoin suklaakakun lehdestä sivulta 21 ja lisäsin väliin vadelma-punaviinimarjatäytettä sekä tuoreita vadelmia. Lopuksi kuorrutin kakun suklaakuorrutteella. Koristeeksi tein sokerimassaperhosia.




Vadelma-punaviinimarjatäyte

120 g suolatonta voita
3 dl tomusokeria 
1,5 dl vadelmia ja punaviinimarjoja soseutettuna
1 tl vaniljasokeria

Pehmennä voi vatkaamalla. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri vähitellen hyvin vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon soseutetut marjat.

Suklaakuorrute

1 dl kermaa
180 g suklaata

Kuumenna kerma kattilassa. Älä anna kiehua. Ota kattila levyltä ja sulata suklaa joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja anna jäähtyä hyvin. Vatkaa jäähtynyt kuorrute sähkövatkaimella kuohkeaksi. 


Ps. Koristeelliset kakut -lehti löytyy myös facebookista.

6 kommenttia:

  1. Kyllä on taas peräjälkeen ollut toinen toistaan herkullisempia kakkuja!

    VastaaPoista
  2. Blogihaaste kutsuu!

    Blogistani löytyy sinulle blogihaaste. Käy katsomassa!

    http://mourunmau.blogspot.fi/2013/03/blogihaaste.html

    VastaaPoista
  3. Ystävänpäiväksi miesystävä osti tämän itselleni kun näki että katselin kiinnostuneena, tosin en ole kokeillut ohjeita, mutta perhosmuotit olivat aivan ihania ja se koristehile, joka ei ollut myrkyllistä, mutta kuitenkin suositeltiin ottamaan se pois ennen syömistä, vähän ihmeellistä? Mitähän siinä oli sellaista ettei voinut syödä, joku EU-direktiivin vastainen väriaine?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosiaan tuo koristehile oli ei-syötäväksi tarkoitettu. Itse annoin sen lapsille askarteluun :)En tiedä, mikä siitä teki syömäkelvottoman. Eu:n direktiiveista en osaa sanoa muuta kuin sen, että esim. atsovärit olivat kielletty Suomessa 1980-luvulla. Mutta kun liityimme EU:n, atsovärit sallittiin jälleen sekä keinotekoiset väriaineet tuplaantuivat makeisissa. :/

      Poista