maanantai 13. toukokuuta 2013

Rantasauna


60-vuotissyntymäpäiville tilattiin kakku, aiheena perinteinen suomalainen järvimaisema. Päivänsankarin haaveena on oma rantatontti, joten tästä tuli aihe kakkuun. Aiheena aivan ihana! Aloitin koristeiden teon rantasaunasta, jonka ympärille suunnittelin muuta aiheeseen liittyvää. Rantakaislikkoon tein veneen ja saunan seinustalle puupenkin vastoineen. Joutsen poikasineen pääsi uimaan kakkualustalle osmankäämien ja lumpeiden seuraksi.

Kakussa on neljän munan vaalea sokerikakkupohja. Täytteenä sitruuna- ja mansikkamousse. Kuorrute Satin Icea ja koristeet sokerimassaa. Saunan ikkunat ovat leikattu liivatelehdistä.





20 kommenttia:

  1. Oi ku ihana!! Mule tuo Satin ice on ihan uus juttu. Millaista se on käsitellä kuorrutteena? Kestääkö repeämättä helpommin kuin esim. sokerimassa tai suklaamassat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satin Ice ei repeile niin kuin sokerimassa tekee, mutta se vettyy kostealla ilmalla aika tehokkaasti. Tykkäsin talvella sen käsittelystä todella paljon, mutta jo nyt näin keväällä kosteampana päivänä se alkoi venya ja virua, kun sitä yritti kaulita. Tomusokeria joutui käyttämään apuna. Talvella ei ollut tätä ongelmaa.

      Poista
  2. Voi ei, aivan ihana!! Mä rakastan näitä yksityiskohtien tiirailuja, nuo osmankäävät ja kaikki.. <3 :D
    Kakun teossa on parasta saada keksiä juuri kaikkea tuollaista ihanaa, ja kun ne on saanut kakkuun niin voi hykertää tyytyväisenä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään itsekin siitä, että kakku suunnitellaan niitä kaikkia pieniä yksityiskohtia myöten :)

      Poista
  3. Vau!! Hieno kesäinen kakku ja ihania yksityiskohtia!!:)

    VastaaPoista
  4. Upea kakku, kyllä päivänsankarin kelpaa nyt haaveilla. Kuka tätä raskii syödä?

    VastaaPoista
  5. Iiiihana! Varmaan vienyt aikaakin tämän teko. Nuo kaikki mahtavat yksityiskohdatkin, tosi upeita kaikki.

    VastaaPoista
  6. Todella upea jälleen kerran! Ei voi kun ihastella! :)

    VastaaPoista
  7. Kyllä tuota kakkua kauan ihasteltiin, ennen kuin raaskitiin leikata ensimmäinen pala lautaselle. Ja kyllä kannatti - maku oli mitä mainioin! Kiitos koko porukan puolesta :) t. Riitta

    VastaaPoista
  8. Sinulla on kyll todella kauniita yksityiskohtia kakuissasi! :) mistä hankit tuota satin Icea? Ja samalla kysyn myykö jokin kauppa niitä suorakaiteen muotoisi kakkuvuokia?:O oon kovasti halunnut sellaista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasin Satin Icea täältä nettikaupasta http://www.cakecraftworld.co.uk/. Tilaus toimi moitteettomasti ja tuli viikossa kotiovelle. Vuoan tilasin muistaakseni leipurinputiikista. Käyttämäni vuoka on 7cm korkea. Etsin 10cm, mutten löytänyt, joten tyydyin tuohon. 5cm korkeita on myös myynnissä, mutta ne ovat aivan liian matalia kakkupohjiin.

      Poista