maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kukkakengät


Tein Koristeelliset kakut -lehden vierasbloggaajana koristepostauksen pikkuruisista kengistä. Sokerimassasta valmistetut kukkakengät sopivat mainiosti niin synttärikakun kuin ristiäiskakunkin koristeeksi. Kengät kootaan kahdesta eri kappaleesta ja ovat aika nopeat valmistaa.

Kenkien tekemiseen tarvitset silikonialustan, kaulimen, elintarvikeliimaa, leikkaaja- ja tikkaajatyövälineet, siveltimen, kaavat ja kukkamuotin. Massana käytin sokerimassaa ja vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Yhteen kenkään massaa kuluu n. 70g.


Kaulitse massa ohuehkoksi levyksi ja leikkaa siitä kaavojen avulla kenkään tarvittavat kaksi osaa. Tikkaa kengänpäälliseen tikkaukset yläreunaa kiertämään. Käännä päällinen ympäri ja laita liima alareunaan, joka tulee vasten pohjakappaletta.


Kietaise päällinen pohjan ympärille. Päät menevät muuutaman millin päällekkäin. Jos massa tuntuu tosi pehmeältä, voit antaa sen hetken aikaa kuivahtaa pöydällä ennen kiinnittämistä. Sipaise lopuksi nauhan toiseen päähän hieman liimaa ja kiinnitä paikoilleen. Muotoile kengän kärkeä pyöreähköksi. Jätä kenkä kuivumaan.


Kaulitse vaaleanpunainen massa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä n. 20 cm pitkä kapea nauha. Levitä elintarvikeliimaa kengän alareunaan ja kietaise nauha paikoilleen.


Koristele kenkä tikatulla kukkasella. Kukka on kiinnitetty kenkään sokerikuorrutteella. Tee toinen kenkä peilikuvana.


7 kommenttia:

 1. Söpöset, näillä ohjeistuksilla taitaisin minäkin onnistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkessä tekisit :) Jos sokerimassa sattuu olemaan liian notkeaa, niin hankalin vaihe on tuo päällisen laittaminen. Auttaa, kun pitää pienen tauon, jolloin päällismassa hiukan kovettuu.

   Poista
 2. Suloiset tossut ja helponoloinen ohje :)

  VastaaPoista
 3. mistäs noita kaavoja saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin kuvan kaavoista, joita käytin näissä kengissä. Kyseisiä kaavoja voi muokata omaan käyttöön sopivaksi. Päällistä suurentaa, nauhaa leventää, mallia kaventaa jne.

   Poista
  2. Kiitos, täytyypä kokeilla :)

   Poista