perjantai 31. tammikuuta 2014

Kissakakku

kissakakku

Suloinen kissakakku oli 5-vuotiaan Jasminen toive syntymäpäiväkakuksi. Hän oli ihastunut viime vuonna tekemääni ruusuin koristeltuun karusellikakkuun, jossa seikkailivat suloiset kissat. Koska kakku tuli nyt vain 10 henkilölle niin päädyimme suunnitelmissa hieman erilaiseen toteutukseen. Koriin, josta pilkistää lankakerien keskeltä pieni kissanpentu. 

Kakku on mitoitettu 10 henkilölle. Pohjana tumma sokerikakkupohja ja täytteenä suklaa- ja mansikka-punaherukkamousse. Kakun pinta ja koristeet ovat vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta.
 24 kommenttia:

 1. Oot kyllä aika mestari. Mieletöntä luovuutta jälleen!

  VastaaPoista
 2. On kyllä mahdottoman hieno kakku taas!

  VastaaPoista
 3. Eihän tuohon lapiota raaski "iskeä" :D Aivan ihana kakku!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Toivottavasti iskivät lapion ja kauhoivat menemään ;) Kissa on sokerimassaa ja voi ottaa talteen muistoksi.

   Poista
 4. Oi ei miten ihana!!! Niin suloinen ❤

  VastaaPoista
 5. Ihana, söpö, taidokkaasti toteutettu kakku!!!

  VastaaPoista
 6. Jälleen olet tehnyt upean ja suloisen kakun! :) Millä sait tuon korin sangan pysymään muodossaan ja ylhäällä? Tämän tyyppistä korikakkua olen suunnittelut jo jonkin aikaa itsekin tekeväni, mutta epäilyttää että riittävätkö taidot saamaan siitä oikeasti korin näköisen, ja sitten on juuri tuo sankaongelma… :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ujutin korin sankaan sisälle ohuen metallilangan, samaa jota olen käyttänyt niissä ilmapallokoristeissa. Kun alkaa kakkua syömään, niin nostaa vaan sangan pois ja aloittaa leikkaamisen. Pelkästä sokerimassastakin saisi sangan tehtyä, mutta tämä kakku matkasi sen verran kauaksi, että katsoimme tilaajan kanssa paremmaksi vaihtoehdoksi metallilangan sankaan tueksi.

   Poista
  2. Kiitos selventävästä vastauksesta. :) Itse olen arastellut muiden kuin syötävien materiaalien käyttöä kakuissa, mutta saahan ne syötäväksi kelpaamattomat osat tosiaan napsaistua pois ennen kakun leikkaamista :)

   Poista
  3. Itsekin käytän arastellen ei syötäviä materiaaleja kakuissa. Esim. hahmoissa spagetti toimii mainiona tukena cocktailtikun sijaan. Mutta jotkut koristeet vaan vaativat vaikka sen metallilangan tueksi. Ja se on tosiaan helppo ottaa kakusta pois, kun alkaa kakkua syömään :)

   Poista
 7. Tämä oli huippujuttu ja niin erilainen, saako tätä kuvaa lainata tai linkittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, saa toki linkittää tai lainata (lähteen mainiten) :)

   Poista