maanantai 13. lokakuuta 2014

Syksyinen ristiäiskakku

ristiäiskakku

Ristiäiskakuksi toivottiin tunnelmaltaan syksyistä kakkua, jossa koristeina seikkailee siili nimikuutioiden kera sekä pörröisessä nallehaalarissa uinuva vauva. Syksyisen värikkäät vaahteranlehdet viimeistelivät kokonaisuuden. 

Kakku on mitoitettu 20 henkilölle. Täytteenä suklaakakkupohjassa mustikka- ja valkosuklaamousse. Kakun kuorrutteena on suklaakreemi ja päällä reunoilta valuva suklaaganache. Koristeet ovat sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta. 

Pakkasin koristeet erikseen laatikkoon ja ne laitettiin kakun päälle vasta vähän ennen tarjoiluhetkeä. Säilyvät näin parhaiten liiemmin vahingoittumatta.





6 kommenttia:

  1. aivan ihana kakku! Tästä sai jälleen inspiraatiota :)

    VastaaPoista
  2. Voiiiii ku sulone!! Huipusti onnistunu sulla tuo ganachen laitto, mää ku sitä viimeksi yritin ni en hokannu huomioija sitä, että ku kuorrutettu kakku oli jääkaappikylymä, ni se jähämetti liia äkkiä tuon ganachen, ni sehä ei sievästi asettunu... mutta vahingoista viisastuu, toivottavasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuon ganachen laittaminen oli se jännittävin vaihe. Annoin sen jäähtyä jonkun aikaa ennen kuin kaadoin kreemin päälle. Kuumana ganache tahtoo sulattaa kreemiä ja valuu norona lautaselle, kun taas liian viileänä jämähtää pystyyn. Ajoitus meni tällä kertaa nappiin :)

      Poista