tiistai 17. toukokuuta 2016

Raparperi-mansikkakakku


Kevään ensimmäiset raparperit päätyivät tänä vuonna raparperihillokkeeseen ja kyseinen hilloke ihanan herkulliseen raparperi-mansikkakakkuun. Pohjana kakussa on mehevä mantelinen sokerikakkupohja. Täytteenä kuohkeaa mascarpone-kermavaahtoa ja raparperihilloketta mansikoilla höystettynä. 

Pohja:
4 kananmunaa
160g sokeria
30g perunajauhoja
50g mantelijauhetta
80g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
250g mascarponea
3dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
raparperihilloketta
mansikoita

Raparperihilloke:
300g raparperia pilkottuna
vajaa 1 dl sokeria
tilkka vettä

Aloita kakun valmistus raparperihillokkeesta. Laita kattilaan pestyt ja pilkotut raparperin palat, vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä kylmäksi.

Voitele ja jauhota kaksi halk. 15cm vuokaa. 

Valmista kakkupohjat. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovaisesti nuolijalla käännellen. Kaada taikina vuokiin ja paista uunin alatasossa 170 asteessa n. 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa ja jäähdytä kakkupohjat. 

Kakkupohjat kannattaa paistaa jo edellisenä päivänä ennen kakun täyttöä ja laittaa kelmuun käärittynä jääkaappiin vuorokaudeksi. Näin pohjien leikkaaminen onnistuu huomattavasti helpommin.

Valmista täyte. Vatkaa sokeri ja mascarpone sekaisin. Vaahdota kerma ja lisää vatkaten mascarponen joukkoon. 

Kakun kokoaminen. Leikkaa kakkupohjat kahtia. Laita ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Lisää päälle raparperihilloketta, mascarpone-kermavaahtoa ja pilkottuja mansikoita. Lisää seuraava pohja ja täytteet jne. Laita päällimmäisen pohjan päälle mascarpone-kermavaahtoa ja koristeeksi mansikoita. Kakkupohjia ei tarvitse välttämättä kostuttaa, raparperihilloke hoitaa sen puolen. 

Anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoile!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti