maanantai 20. kesäkuuta 2016

Ritarilinna kekseistä ja arvonta


Lastenjuhlien pöydän komistus, keksilinna! Lastensynttäreillä keksit ovat olleet aina osana pöydän antimia, mutta tällä kertaa ne päätyivät syötäväksi rakennelmaksi, linnaksi. 

Osallistuin Blogiringin Mondelezin kampanjaan rakentaa "Kesän makein keksilinna." Viiden pojan äitinä on tullut leivottua jos jonkinlaista ritarilinnakakkua, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein linnan kekseistä. Alun suunnittelun jälkeen se olikin yllättävän helppoa ja nopeaa!

Linna on kooltaan aika sopiva kymmenpäiselle lapsijoukolle. Kovin montaa seinän tiiliskiveä ei jäänyt jäljelle, kun lapset sormensa siihen iskivät.


Linnan rakentamiseen tarvitset Oreo-, Domino-, TUC-, Marabou Choco Moment- ja Fanipala -keksejä sekä lisäksi suklaata keksien kiinnitykseen.


Aloita linnan valmistus tornin huipuista eli suklaasuukoista.

Suklaasuukot:

1/2 dl glukoosisiirappia
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
3 kananmunanvalkuaista
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

4 kpl Marabou Choco Moment keksiä

Kuorrutus:

pari levyä Maraboun suklaata

Mittaa kattilan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen 117-asteiseksi. Käytä mittaamiseen elektronista lämpömittaria.

Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.

Valuta 117-asteinen sokerisiirappi valkuaisten joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä.

Täytä pursotinpussi valkuaismassalla. Pursota täytettä kekseille ja nosta keksit jääkaappiin pariksi tunniksi.


suklaasuukot
  
Kuorrutusta varten sulata pari levyä Maraboun suklaata. Tartu suukkoon keksipohjasta ja kasta suklaaseen. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Tein suklaasuukkoja muutaman ylimääräisen, jotka laitoin pöytään tarjolle sellaisenaan.


Aloita linnan kokoaminen. Linnan alustaksi sopii esim. iso tarjotin tai valmis kakkualusta. Pinoa linnan neljä tornia vuorotellen Oreo ja Domino kekseistä. Alimmaisena on leveän muhkea Choco Moment keksi. Jos torni tuntuu huteralta, voit liimata keksit toisiinsa tilkalla sulatettua suklaata, joka jäi ylimääräiseksi suklaasuukoista.


Muuraa linnan seinät Fanipaloista. Käytin kolmea Fanipalaa seinän pituutena ja kerroksia tuli yhteensä viisi. Seinien kokoamisessa voit jälleen käyttää apuna sulatettua suklaata, joka tekee rakennelmasta tukevamman.

keksilinna

keksilinna

Tee linnan oviaukko yhdistämällä kaksi Fanipalaa spagetilla toisiinsa ja kiinnitä sulatetulla suklaalla paikoilleen. Leikkaa muutama Fanipala kahtia ja liimaa muurin reunoja koristamaan.

keksilinna

Valmista oviaukkoon laskusilta. Laita Tuc-keksi sillaksi ja kiinnitä siihen kaksi suklaaseen kastettua spagetinpätkää.


Nosta tornin huiput paikoilleen ja näin linna on valmis. Voit halutessasi tehdä pienet paperiset lippuviirit liehumaan tornin huippuihin. Kakkualustalle lisäsin kivetykseksi sokerimassasta valmistettuja pikkuisia kiviä, mutta linna toimii ilman niitäkin.

Keksihylly kutsuu sinut mukaan Kesän makeimpaan keksilinnakisaan! Rakenna oma idearikas keksilinnasi. Paras linna palkitaan 5000€ matkalahjakortilla. Vinkkejä linnan rakentamiseen saat Blogiringin kampanjasivulta, josta löytyy bloggaajien tekemiä mitä hienoimpia linnoja.

Keksilinnakisan kunniaksi arvon Marsispossun facebook-sivulla kaksi 30€ Mondelez-tuotepakettia. Tuotepaketti sisältää reilun määrän keksejä ja suklaata. Osallistut arvontaan tykkäämällä facebookin puolella Marsispossun Keksilinna julkaisusta. Ensimmäiseen tuotepaketin arvontaan on osallistumisaikaa 27.6. asti. 

Muokattu 28.6.16: Ensimmäinen tuotepaketti on arvottu. Voittaja on Kerttu! Paljon Onnea! Voittajalle on laitettu viestiä palkinnosta.

Tänään 28.6. käynnistyy myös toinen 30€ arvoisen Mondelez-tuotepaketin arvonta. Arvontaan voit osallistua Marsispossun facebook-sivulla. Osallistumisaikaa on 5.7. asti.

Muokattu 6.7.16: Toinen tuotepaketti on arvottu ja voittaja on Sari J.! Paljon onnea ja kiitokset kaikille osallistumisesta! Voittajalle on laitettu viestiä palkinnosta.

http://www.blogirinki.fi/
 


Yhteistyössä Mondelez

2 kommenttia: