perjantai 31. elokuuta 2012

Leivontafoorumin elokuun haaste


Osallistuin tällä viinimarja-vadelmakakulla leivontafoorumin elokuun haastekisaan. Tehtävänä oli leipoa sadonkorjuun antimista piirakka / juustokakku. Leipomuksesta osan piti olla uunissa paistettu sekä yhtenä pääraaka-aineena tuli olla joko tuorejuustoa tai rahkaa. Viinimarjojen ystävänä tein leipomuksen puna- ja mustaherukoista sekä joukkoon laitoin hiukan vadelmia makeutta antamaan. Enkä voinut vastustaa suklaan lisäystä kuorrutteeksi. Kakkuni sijoittui palkintosijalle =).

Pohja:
150 g voita
1 3/4 dl sokeria
4 kananmunaa
140 g suklaata
½ rkl vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Punaviinimarja-vadelmatäyte:
120 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl punaviinimarjoja
1 dl vadelmia
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatetta + tilkka vettä

Mustaviinimarjatäyte:
120 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 dl mustaviinimarjoja
n. 1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatetta + tilkka vettä

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
30 g voita

Pohja: Sulata suklaa kuumavesihauteessa. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon keltuaiset vatkaten. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi suklaa-voivaahtoon. Lisää lopuksi joukkoon valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Täytteet: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta marjat teho/sauvasekoittimella. Vaahdota vaniljakastike. Purista liivatelehdistä neste ja lisää ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaniljavaahtoon koko ajan samalla vatkaten. Lisää joukkoon marjasose, sokerit ja lopuksi vaahdotettu kerma varovasti käännellen. Tarkista maku.

Kakun kokoaminen: Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Nosta päällimmäinen kerros tarjoiluvadille. Laita irtopohjavuoan reunat kakkupohjan ympärille sekä vuoraa reunat leivinpaperilla. Kostuta pohja vaniljamaidolla ja kaada päälle mustaherukkatäyte. Nosta seuraava kakkulevy paikoilleen. Kostuta vaniljamaidolla. Kaada päälle punaviinimarja-vadelmatäyte. Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa tai vähintään neljä tuntia.

Kakun kuorruttaminen: Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa sekä voi. Sekoita ja anna jäähtyä. Kaada jäähtynyt kuorrute kakun pinnalle. 


Palkinnoksi sain Van Houtenin/Lejoksen ruhtinaallisen tuotepaketin. Sieltä löytyi oliiviöljyä, hunajapaahdettuja manteleita, trooppista hilloa, rusinoita, luomu energiajuomia, hedelmä-pähkinäsekoituspussi, kaakaojauhetta, pikakaakaojauhetta, teetä, patakinnas ja suuri punainen kulho. Kiitos kaunis sponsorille ja äänestäjille!



19 kommenttia:

  1. Kylläpä on herkullisen näköinen kakku ja hienot nuo pohjan kerrokset!

    VastaaPoista
  2. Slurps, suussasulavan näköinen! Onnea palkintosijasta!

    VastaaPoista
  3. Aivan niin mahtava, että kamala kakun- ja suklaanhimo iski heti! En kyllä yhtään ihmettele raadin valintaa :)

    VastaaPoista
  4. Oi kiitos! Makeanhimo tuli kyllä aika hyvin tyydytetyksi :)

    VastaaPoista
  5. Onhan komea! Ja onnea palkintosijasta!

    VastaaPoista
  6. Onnea!Näyttävä kakku onkin ja varmasti myös hyvää.

    VastaaPoista
  7. Tosi upealta näyttää ja kuulostaa! Onnea palkintosijasta, jonka ymmärrän täysin katsoessani tätä luomusta ja kuvitellessani miltä maistuisi, nam!

    VastaaPoista
  8. Kiitos kaunis Tita ja Herkuttelija! :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan marjaisa! Onnea sijoittumisesta!

    VastaaPoista
  10. Aivan ihania kakkuja!!!! Kuola vaan valui kun selailin blogiasi, aivan ihana blogi sinulla! :)Itsekin aina yritän jotain väkerrellä mutta ihan vaan sellasella köksäntunti-tyylillä, kun kerkee ja kun on tarvikketa kotona. Eli siis ei näin hienosti :D Tulipa hyvä mieli blogistasi!! :)

    VastaaPoista
  11. Oi kiitos ja kiva kun kävit vierailulla! :)

    VastaaPoista
  12. Heips näin keskiyöllä, kun päivisin on mukamasten kiirus :D !

    Etkö ole saanut vieläkään elokuun Lf palkintoasi, kun en ole huomannut mainintaa? Sponsorin vastuuhenkilö oli pitkään lomilla ja lupasi toimia heti eli viime viikolla se olisi pitänyt mielestäni jo saapua. Ilmoitathan : Lf YV /nami-hiiri, niin tiedän, kiitoksella!

    Kakkusi ovat kyllä niin taidokkaita, etten ihmettele sijoittumistasi lainkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palkintoa ei ole vielä ilmaantunut. Malttamattomana odottelen :)

      Poista