maanantai 27. elokuuta 2012

Omenamuffinssit

Pihamme ensimmäiset omenat ovat vihdoin kypsyneet maisteltaviksi. Tällä kertaa ne päätyivät ihanan pehmeisiin omenamuffinsseihin. Resepti on lähtöisin Kodin Kuvalehdestä pienin muunnelmin. Ohjeesta tuli 12 pientä ja kuusi isoa omenamuffinssia. Lasten toiveesta testailimme näitä erikokoisia vuokia. Yksi pieni muffinssi tulee ainakin päätymään kerholaisen eväsrasiaan ja loput taitavat huveta ihan itsestään =).

7 dl omenanpaloja
3 rkl voita
2 dl sokeria
1 rkl kanelia

Taikina
200 g voita sulatettuna
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 munaa
1½ tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1½ dl kylmää maitoa

Pilko kattilaan omenat, voi sekä sokeri ja kuullota noin viisi minuuttia. Lisää kaneli. Valuta osa nesteestä pois.

Sekoita voisula ja sokerit keskenään. Lisää vatkaten munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito ja paloitellut omenat. Sekoita hyvin.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja sirottele päälle tomusokeria.


6 kommenttia:

  1. Näyttävätpä herkullisilta! Meidän perheen suosikki omenaherkku on kauraomenapaistos. Sitä on ihan pakko saada syksyisin :)))

    VastaaPoista
  2. Todella hienoja kakkuja ole tehnyt. Voinhan linkittää sinut?

    VastaaPoista
  3. Onpas hyvän näköisiä muffinseja! Meilläkin naapurit lupailivat että heidän omenapuustaan riittää meillekin omppuja. Ajattelin tehdä omppupiirakan "kiitokseksi", mutta saattaapa olla että joukkoon eksyy nyt muutama omenamuffinsikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppupiiras on vähintään yhtä hyvää =) Meillä omppusatoa antaa tuo pihan ainoa kääpiöomenapuu. Tänä vuonna ei montaa omenaa siihen ilmestynyt. Mutta omenat ovat kooltaan sitäkin isompia, joten jo muutamasta sai tarpeeksi ainesta muffinsseihin.

      Poista