tiistai 18. syyskuuta 2012

Puolukkakuppikakut


Kolmas kerta toden sanoo, puolukoita ja kinuskia =). Tällä kertaa kuppikakkusten muodossa. Resepti on lähtöisin täältä. Kaikki koristeet ovat sokerimassaa. Ohjeesta tulee 20-25 pehmeää kuppikakkusta riippuen vuoan koosta.

100 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
200 g kermaviiliä
4-5 dl puolukoita

Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt voisula, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermaviili. Kääntele lopuksi jäiset puolukat joukkoon. Annostele taikina vuokiin. Paista 200 asteessa, 15-20 minuuttia.

Kuorrute: 

1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

Kuumenna kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa, kunnes seos kiehuu. Jatka keittämistä parin minuutin ajan. Jäähdytä kylmäksi. Vatkaa kuohkeaksi ja kuorruta kuppikakkuset. Koristele halutessasi.




12 kommenttia:

  1. Laita vielä neljännenkin kerran, mikäs näitä on katsellessa! Kuolaan täällä...:) Tee jotain kuppikakkuja, kun tullaan teille lokakuussa!

    VastaaPoista
  2. Näitä on pakko testata :) Ja kauniita ovat myöskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten vaan leipomaan :)! Olivat kyllä oikein maukkaita.

      Poista
  3. Kauniin syksyisiä koristeita. JA nam! Puolukka ja kinuski on kyllä ihana yhdistelmä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, puolukka ja kinuski toimivat aina :).

      Poista
  4. WAU... nyt mä voin vuorostaan sanoa, että osaisimpa minäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekemällä oppii, mutta se laukku jäisi kyllä minulta puolitiehen ;)

      Poista
  5. Oih, ihania! Niin kauniit koristelut ja puolukka-kinuski yhdistelmäkin vielä, nam! :)

    VastaaPoista