tiistai 4. kesäkuuta 2013

Raparperia ja mansikoita


Pihan ensimmäiset raparperit ja kesän ekat kotimaiset mansikat päätyivät näihin pehmeisiin raparperimuffinsseihin. Resepti on sama kuin syksyllä leipomissani omenamuffinsseissa, tosin pienin muunnoksin. Ohjeesta tulee 13-14 isoa muffinssia. Muffinssit olivat aika tuhteja, joten pienempi vuoka sopisi varmasti paremmin. ;)

Raparperihilloke:

n. 300g raparperia
2 dl sokeria
tilkka vettä

Pilko puhdistetut raparperit pieniksi paloiksi ja laita ne kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Kuumenna ja kiehauta raparperit ja anna hautua kannen alla kunnes raparperi on sopivan pehmeää. Jäähdytä. Siivilöi jäähtyneestä raparperihillokkeesta osa nesteestä, vajaa 1 dl talteen muffinssien kostuttamiseen.

Taikina:

200 g voita sulatettuna
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 munaa
1½ tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmää maitoa
1/2 sitruunan mehu

raparperihilloketta

Sekoita voisula ja sokerit keskenään. Lisää kevyesti vatkaten munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito, sitr. mehu ja raparperihilloke. Sekoita hyvin. Jaa taikina vuokiin. Paista 20-25 minuuttia 200 asteessa. Kostuta muffinssit heti paistamisen jälkeen raparperihillokkeesta siivilöidyllä mehulla. Jäähdytä.

Kuorrute (ohje on peräisin KakkuKatrin-blogista)

5 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
225 g voita
2 1/4 dl sokeria

Mittaa kattilaan vehnäjauhot ja maito. Kuumenna sekoittaen kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmäksi.

Pehmennä voi vatkaamalla. Lisää sokerit ja vatkaa vaahdoksi. Yhdistä jäähtynyt maito-jauhoseos voi-sokerivaahtoon ja jatka vatkaamista kunnes seon on kuohkeaa. Levitä kuorrute muffinssien päälle. Koristele mansikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti