keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Halloween-kakku


Vietimme ystäväni ja kuuden pikkupojan kanssa iltapäivää kahvitellen. Kakkua oli taas tarjolla. Kaapissani oli kuumottanut jo jonkin aikaa Wiener Nougat rouhepussi ja nyt sain oivan tilaisuuden testata sitä kakuntäytteeseen. Tein täytteen, johon laitoin sekä suklaata että Wiener Nougat rouhetta. Suklaan ystävänä en voinut kuin tykätä. :) Pohjana kakussa on täyteläinen suklaakakkupohja.

Nougat-suklaamousse:

350 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
150 g Wiener Nougat rouhetta
4,5 dl kermaa
(2 rkl sokeria)

Kuorrutus:

150 g suklaata
1,5 dl kermaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sokeri vatkaamalla. Sekoita tuorejuuston sekaan sulatettu suklaa ja Wiener Nougat rouhe (pyöräytin rouhetta ennen tuorejuustoon lisäystä pari kertaa tehosekoittimessa, jotta rouheen koko hieman pienenee). Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Määrä riitti 18cm halkaisijaltaan olevan kakkuvuoan kahteen väliin tuhdit kerrokset. 

Kakku on kuorrutettu suklaaganachella. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada suklaapalojen päälle. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi ja levitä samantien kakun päälle. 

Koristeet on leikattu eri värisistä kaulituista sokerimassalevyistä. Laitoin sokerimassan joukkoon ripauksen CMC-jauhetta, jotta sain sen kuivumaan nopsemmin, koska aikaa koristeluun oli vain hetki. Kuivuminen kyseisellä jauheella on taattu!




6 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän upea Halloween kakku!!! Siis ihana!!!! :) Sä olet kyllä niin taidokas, aina saa ihastella sun teoksia! :)

    VastaaPoista
  2. Sulla on kyllä kiva blogi! :) käyhän kurkkaamassa, sulle ois haaste mun blogissa: http://mintsanblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista