keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Vadelma-punaherukkakuppikakut


Viimeisiä marjoja pakkasesta viedään. Tänään oli vuorossa punaherukat ja vadelmat kuppikakkujen muodossa. Itse taikinaan pääsivät molemmat marjoista ja kuorrutteen maustoivat punaherukat. Sokerimassasta tehdyt hortensian kukkaset perhosineen peittivät koko makeuden alleen. Hortensian kukkiin löytyi mainio teko-ohje täältä.

125 g voita
150 g sokeria
1/2 tl vaniljajauhetta
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
220 g vehnäjauhoja
125 ml maitoa
100 g vadelmia + punaherukoita soseutettuna
1,5 rkl tomusokeria

Punaherukkakreemi:

120 g suolatonta voita
n. 6 dl tomusokeria 
2-3 dl punaherukoita
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaniljajauhe. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan lisäten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos vaahtoon varovaisesti käännellen vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tomusokeri soseutettuihin marjoihin ja lisää marjaseos käännellen taikinaan. Jaa taikina vuokiin. Ohjeesta tulee n. 13-15 kpl pientä kuppikakkua. Paista 180 asteessa 20-25 minuuttia. Jäähdytä kuppikakut ja valmista sillä välin kuorrute, punaherukkakreemi.

Pehmennä voi vatkaamalla. Lisää vaniljasokeri ja n. 4 dl tomusokeria vähitellen hyvin vatkaten. Kun vaahto on kuohkeaa, vatkaa joukkoon soseutetut punaherukat sekä loput tomusokerista. Jos seos tuntuu liian löysältä, lisää vielä tomusokeria.


Pursota tai levitä kreemi jäähtyneille kuppikakuille ja koristele hortensiakukin ja perhosin.



4 kommenttia:

  1. Täällä on taas pitkä rivi niin ihania teelmyksiä, ettei voi muutakun ihastella, eihän noita malta edes syödä. Ja tuo kakku on kyllä loistokas :) oikein mukavaa ja herkullista juhannuksen aikaa.

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi sinulla! Täällä on paljon kaikkea kaunista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Essi, tulen tutustumaan myös sinun blogiisi!

      Poista