perjantai 6. syyskuuta 2013

Kakku kuin karamelli


Omenakakkua makeutetulla marenkivoikreemillä tarjoiltuna. Makeanhimoisen unelma! Löysin reseptin Sokerimuruja-blogista ja jäin koukkuun ohjeeseen saman tien. Resepti on lähtöisin täältä. Pohjana kanelilla maustettua mehevää omenakakkua. Täytteenä marenkivoikreemiä, jossa on mausteena  karamellisoitua kondensoitua maitoa. Täyte on mukaelma alkuperäisestä ohjeesta. Kakkuun tuli aika tuhdit täytevälit. Vähempikin voisi riittää, koska kakku on makeaa kuin karamelli. :)

Pohja:

235 g voita
4 3/4 dl sokeria
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 rkl vanilja-aromia
7 1/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2 1/3 dl maitoa
4-5 omenaa


Täyte:

6 valkuaista
4,8 dl sokeria

500 g voita
1 1/2 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa


Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat hyvin vatkaten yksi kerrallaan taikinaan. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan sekoittaen. Lisää lopuksi omenakuutiot ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen n. 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista n. 20-25 minuuttia 175 asteessa, kunnes pohjat ovat kypsiä. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte. Laita valkuaiset ja sokeri kuuman kestävään kulhoon ja vatkaa käsin kuuman vesihöyryn päällä, kunnes sokeri on sulanut valkuaisten joukkoon. Jos kokeilet sormella, niin sokeri ei tunnu enää sormissa. Jatka vatkaamista koneella täydellä teholla, kunnes marenki on kuohkeaa, kiiltävää ja jäähtynyt huoneenlämpöön. Jos marenki ei ole huoneenlämpöistä, niin se juoksettuu helposti seuraavassa vaiheessa. Lisää paloiteltu voi (huoneenlämpöinen) pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito. Vatkaa, kunnes seos on kiiltävää ja tasaista.

Levitä täyte pohjien väliin ja kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele kakku halutessasi.





7 kommenttia:

  1. Upean kuuloista! Ja näin syksy-ihmisenä tuohan käy suoraan sydämeen <3

    VastaaPoista
  2. Tuo kakun täyte vaikuttaa kyllä tosi herkulliselta:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeaa ja tuhtia. Uskoisin tuosta täytemäärästä jopa puolikkaan annoksen riittävän koko kakkuun. Tuli tehtyä täytettä aika ronskilla kädellä ;).

      Poista
  3. Hei! Ajattelin tehdä tämän kakun, koska kuulostaa herkulliselta ohjeela. Mitä luulet, onko pohjat mahdollista paistaa ihan yhdessä vuoassa ja halkaista sitten kolmeen osaan normaalin kakkupohjan tapaan?

    -Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjat voi varmaankin paistaa yhdessä vuoassa, mutta paistoaika on tällöin paljon pidempi. Tuplat ainakin...Kakku saattaa myös jäädä helposti raa'aksi ja tummua pinnalta. Suojaa pinta paistamisen loppuvaiheessa vaikkapa leivinpaperilla ja kokeile kypsyyttä tikulla.

      Kun pohjat paistaa erikseen, niin ne pääsevät kohoamaan paremmin. Tai voithan tehdä niinkin, että paistat kakun kahdessa vuoassa, jolloin saat ne vielä samaan aikaan uuniin. Toista kakkua vaan paistat vähän pitempään ja halkaiset jäähtyneenä kahtia.

      Tuota täytettä riittää pienempi määrä kuin ohjeessa, etenkin sinne kakun väliin. :)

      Poista