maanantai 9. syyskuuta 2013

Syksyinen koristeohje


Pian ulkona vielä vihertävinä esiintyvät kasvit puhkeavat upeaan väriloistoonsa. Tulee vuodenajoista ehkä se kaikkein kaunein, syksy ja ruska. Tein tästä aiheesta postauksen Koristeelliset kakut -lehdelle koristeen muodossa. Siilin, joka istuu ihmettelemässä vaahteranlehtien ja pihlajanmarjatertun lomassa.

Vaahteranlehtien ja siilin tekemiseen tarvitset seuraavat tarvikkeet: silikonialusta, kaulin, elintarvikeliimaa ja sivellin, sakset, kuvassa näkyvät muotit ja koristelutyövälineet sekä punaista, keltaista, oranssia, ruskeaa (paria eri sävyä) ja hieman mustaa sokerimassaa. Siilin tekemiseen massaa kului n. 40g.


Aloita koristeen tekeminen muotoilemalla siilille vartalo. Tee muotoilutikulla siilille suu ja silmät. Liimaa mustasta sokerimassasta pienet pallurat silmiksi ja isompi pallukka kuonoksi.


Tee seuraavaksi siilille piikit. Kaulitse tummanruskea sokerimassa n. 3mm paksuiseksi levyksi. Laita siili kevyesti levyn päälle ja leikkaa massasta vartalon muotoinen pala. Voit mallata palaa siilin ylle ja venyttää sitä vielä käsin sopivan kokoiseksi. Leikkaa saksilla ruskeaan sokerimassaan siilille piikit ja liimaa piikitetty turkki siilin selkäpuolelle kiinni.


Ota pala tummanruskeaa sokerimassaa ja muotoile siitä neljä pientä tassua. Voit tehdä tassuihin veitsellä pari pientä viiltoa “kynsiksi”. Liimaa osat vartaloon kiinni. Siili on valmis.


Syksyiset vaahteranlehdet. Ota pala oranssia, keltaista ja punaista sokerimassaa. Muotoile ne pitkiksi pötkylöiksi ja kiedo toistensa ympäri, jotta värit sekoittuvat hieman keskenään. Kaulitse massa ohueksi levyksi.


Tee massasta vaahteranlehti muotilla syksyisiä lehtiä. Piirrä lehtiin muotoilutikulla lehtiruodot. Kuivata lehdet folion päällä muotoonsa. Voit halutessasi syventää lehtiruotoja ruskealla, punaisella ja keltaisella tomuvärillä.


Valmista lopuksi koristeelle alusta. Kaulitse massa ohuehkoksi levyksi ja ota haluamallasi pyöreällä muotilla pala. Lasi tai kulhokin sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. Koristelin pallopäisellä työvälineellä vielä alustan reunat. Kun alusta on kuivunut, liimaa koristeet paikoilleen. Lisäsin valmiiseen koristeeseen vielä muutaman sokerimassasta valmistetun pihlajanmarjan. Pihlajanmarjat ovat myös yksinään kaunis koriste kakkuun, kuten esimerkiksi tässä syyskakussa.




12 kommenttia:

  1. Voi apua mikä pikkusiili, onko vähän suloinen! :-D Hyvää syksyn alkua sinulle! :-)

    VastaaPoista
  2. Voi suloisuus mikä siili! Kyllä näitä koristeita katsellessa tulee aina sellainen olo, että pitäiskö itsekin joskus innostua kokeilemaan, mutta jotenkin vaan kaikki muut projektit tahtoo vielä mennä edelle... ehkä sitten lokakuussa tytön kanssa vois alkaa (edes yrittää) taiteilla hänen synttärikakkuun jotain tällaista ihanan syksyistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Teillä taas on niin ihania sisustusprojekteja menossa, että itselleni tulee usein tarve piristää kotiamme, kun blogissasi vierailen ;)

      Poista
  3. Ihana suloinen siili! Ja kiva kun laitoit ohjeenkin :) Tervetuloa muuten osallistumaan arvontaan blogissani: http://marsipaanimafia.blogspot.fi/2013/09/puolukkamuffinsit-ja-arvonta.html

    VastaaPoista
  4. Ihana!! Ja todella kiva nähdä ohje kuinka näitä tehdään! :) Itse aina ihastelen, mutta pitäisi joskus uskaltautua kokeilemaankin! :) Nää sun teokset on vaan niiiiin upeita!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vaan yrittämään! Voit jäädä koukkuun. :) Itse koskin sokerimassaan ekan kerran puolitoistavuotta sitten, enkä ole saanut pidettyä näppejäni enää siitä erossa. Nälkä kasvaa syödessä vai miten se nyt meni ;)

      Poista
  5. Voi miten ihana koriste! Ybersöpö siili :) Kiitos ohjeista, vois kokeilla johonkin kakkuun jos edes vähän tännepäin osais tehdä.

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtavan suloisen näköinen siili :) Ihailen sun taitojasi, osaat tehdä sokerimassasta mitä tahansa :) Saat sen näyttämään niin helpolta, että olen itsekin alkanut uudestaan innostua muovailusta. Lopputulos ei vaan koskaan ole näin hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Välillä tuosta näpertelystä on helppous kaukana ;). Saatan tahkoa jotain hahmoa tunteja ja tunteja ja en vaan ole tyytyväinen lopputulokseen. Varmaankin autot ovat näitä vaikeimmin työstettäviä.

      Poista