sunnuntai 2. elokuuta 2015

Mustikkaboston

mustikkaboston

Mikään ei voita vastaleivottua pullaa ja lasillista kylmää maitoa. Perinteisten korvapuustien sijaan leivoin tällä kertaa mustikkabostonin, tuon ihanan juhlavan kakun. Seuraavasta ohjeesta tulee kaksi pientä bostonkakkua.

Taikina:
2,5 dl maitoa
25g hiivaa
3 tl kardemummaa
1 dl sokeria
1/2 kananmuna
n. 7-8dl vehnäjauhoja
100 g voita 

Täyte:
120g voita
400g mustikoita
sokeria
vaniljasokeria 

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, kananmuna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot taikinaan koko ajan käsillä alustaen. Jauhojen maltillinen käyttö ja riittävän pitkä alustus tuo pullaan hyvän sitkon ja pullasta tulee pehmeää ja kuohkeaa. Vaivaa joukkoon lopuksi huoneenlämpöinen pieniksi paloiksi kuutioitu voi. 

Kohota taikina vedottomassa lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta pöydällä ilmakuplat pois ja kaulitse se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä huoneelämpöinen voi taikinalevylle. Ripottele päälle sokeria ja mustikoita. Jos käytät pakastemustikoita, lisää mustikoitten joukkoon pari ruokalusikallista perunajauhoja. Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa n. 4-5cm kokoisiksi paloiksi.

Laita palat voideltuun irtopohjavuokaan. Jätä palojen ympärille kohoamisvaraa. Laitoin 7 pullapalaa 17cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Kohota liinalla peitettynä n. 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti