maanantai 10. elokuuta 2015
Suklaakakku marjoilla
Suklaata, vadelmia, mustikoita ja vielä kerran suklaata oli esikoiseni synttärikakkutoiveena. Koska aikaa näihin omiin projekteihin on yleensä aika vähän, niin suostuttelin suklaakuorrutteiseen kakkuun, jossa olisi koristeena marjoja. Näin säästyi aikaa koristeiden teolta. Tein kakusta kerroskakun, joka toi lisää näyttävyyttä kokonaisuuteen.
Pohjana tuhti suklaakakkupohja, jossa täytteenä tummasuklaa- ja vadelma-mustikkamousse. Kuorrute suklaakreemiä ja päällä valuvaa ganachea. Koristeena vadelmia ja mustikoita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Huh huh mikä kaakku! On kyllä näyttävän ja herkullisen näköinen!
VastaaPoistaIhan kuin taideteos!!
VastaaPoistaoiiii, näytää ihanalta! Ja varmaan maistuukin!
VastaaPoistaPaljon kiitoksia Henna, Anne ja Tita! :)
VastaaPoistaTodella hieno kakku! Käytätkö näissä kerroskakuissa jotain tukielementtejä apuna että ensinnäkin yksittäine korkea kakku pysyy koossa ja lisäksi sitten miten kakut päällekkäin pysyvät koossa? Jos käytät, niin miten leikkaustilanteessa toimitaan, eihän vieras voi päästä näkemään näitä kakun sisällä..?
VastaaPoistaIhania kakkuja ja kuvia sinulla muutoinkin!
Yksittäisissä kakuissa ei ole tukia. Kun kakku on oikein hyydytetty ja kostutettu, niin se pysyy kasassa ilmankin, vaikka on korkea kakku. Kerroskakuissa on taas aina tuet, ihan niissä pienimmissäkin. Kakkua on tällöin helppo leikata ja ei ole pelkoa, että alimmainen kakku painuu kasaan. Kerroskakkutuet otetaan pois sitä mukaa, kun kakkua syödään eli kerros kerrokselta.
Poista