tiistai 31. heinäkuuta 2012

Illanistujaiskakku

Nyt niitä saa, punaviinimarjoja! Pakastamista riittää, mutta osasta marjoja on ihan pakko leipoa jotain :). Tein ystävilleni illanistujaisiin suklaa-punaherukkakakun. Pohjana suklaakakkupohja ja täytteenä punaherukkamousse. Loppusilauksen kakku sai suklaakuorrutteesta, punaherukoista ja tomusokerista.

Pohja:
150 g voita
1 3/4 dl sokeria
4 kananmunaa
150 g suklaata
½ rkl vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 dl punaviinimarjoja
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatetta + tilkka vettä

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
30 g voita

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon keltuaiset vatkaten. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi suklaa-voivaahtoon. Lisää lopuksi joukkoon valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.

Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta viinimarjat sauvasekoittimella. Vaahdota vaniljakastike. Lisää pieneen määrään kiehuvaa vettä liuotetut liivatelehdet vatkaten vaniljavaahtoon. Lisää joukkoon marjasose, sokerit ja lopuksi vaahdotettu kerma varovasti käännellen.

Kokoa kakku irtopohjavuokaa apuna käyttäen tarjoilualustalle. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta päällimmäinen kerros tarjoiluvadille.  Kostuta pohja vaniljamaidolla ja kaada päälle punaherukkamousse. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Kostuta vaniljamaidolla. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa tai vähintään neljä tuntia.

Kuumenna kuorrutetta varten kerma kattilassa kiehumispisteesen. Paloittele suklaa ja voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada jäähtynyt kuorrute kakun pinnalle. Koristele viinimarjoilla ja tomusokerilla.

6 kommenttia:

  1. Syötävän herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  2. Tosi herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
  3. Nam, hyvältä näyttää! Meilläkin luultavasti pakkanen täyttyy pian (toivottavasti) viinimarjoista, joten uudet reseptit on aina tervetulleita :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos =) Viinimarjat ovat suklaan kanssa niin hyvä pari. Kakku suli nopsaan parempiin suihin.

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos! Aluperin oli tarkoitus valuttaa tuo suklaakuorrute vain reunoille somasti, mutta se olikin niin lurua, että lurahti lautaselle asti :)

      Poista