tiistai 20. elokuuta 2013

Koristeohje


Neljäs Koristeelliset kakut -lehden postaukseni piti sisällään pupukoristeen teko-ohjeen vaihe vaiheelta. Koristeen voi laittaa sokerimassasta valmistetun pyöreän alustan päälle ja koristella mieleisekseen. Sokerimassa-alusta suojaa koristetta pehmenemiseltä esim. kermakakun päällä. Jos alle laittaa vielä rasvaa hylkivän kakkupahvin, niin koristetta voi käyttää useammassakin kakussa.

Koristeen tekemiseen tarvitset silikonialustan, kaulimen, elintarvikeliimaa (tai sokerikuorrutetta), ruskeaa pastaväria, spagettia, siveltimiä, kukkamuotin, tikkaustyövälineen, sokerimassaveitsen ja ruskeaa, vaaleanpunaista, valkoista ja hitusen vihreää sokerimassaa. Massaa kuluu pupun tekemiseen n. 40g.


Jaa sokerimassa seitsemään osaan. Vartalo, pää, jalat, kädet ja pienin pala korviksi ja hännäksi.


Aloita koristeen tekeminen vartalosta. Pyöritä isoin pala vartaloksi ja tikkaa saumat. Muotoile seuraavaksi isoimmista paloista jalat ja tikkaa niihin myös saumat. Tee vaaleanpunaisesta sokerimassasta pienet täplät jalkapohjiin ja liimaa ne paikoilleen. Tikkaa täplien reunat.Muotoile seuraavaksi pää ja tee tikkaukset. Laita vartaloon pieni pätkä spagettia pään tueksi ja kiinnitä pää liimalla paikoilleen. Muotoile päähän vaaleanpunaisesta ja ruskeasta sokerimassasta kuono. Liimaa osat paikoilleen.


Piirrä ruskealla pastavärillä silmät. Muotoile kädet, tikkaa ne ja tee veitsellä pari viiltoa sormiksi. Liimaa kädet paikoilleen. Kaulitse korvat. Tee korvien sisustat vaaleanpunaisella sokerimassalla. Tikkaa korvien reunat ja liimaa paikoilleen. Liimaa lopuksi pieni pallero ruskeaa sokerimassaa hännäksi.


Viimeistele koriste kukkasella.

15 kommenttia:

 1. Onpa siinä monta vaihetta kyllä pienessäkin koristeessa! Näin maallikkona tuli mieleen, että ei varmaan ihan tavallista liimaa käytetä kun liimasta puhutaan..? ;-)

  VastaaPoista
 2. On nuo koristeet ihania! Ja samaa mietti toinenkin maallikko... :)

  VastaaPoista
 3. Liimaamiseen voi käyttää sokerikuorrutetta tai elintarvikeliimaa. Jättäkää Eri Keeperit takavasemmalle ;) Täytyy muuttaa tuo liima-sana tarkemmaksi.

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka hellyyttävä söpöläinen!! :D

  VastaaPoista
 5. Onpa söpö! Kiva kun laitoit ohjeen,jos vaikka joskus tekis tällaisen söpön pupukoristeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemään vaan :) Samalla ohjeella hiukan muunnellen onnistuu esim. pehmonallekin helposti.

   Poista
 6. Uskomatonta! Miten nätti ja hieno.. mukava että jaat ohjeet muidenkin iloksi, ilman tätä menisi kyllä ihmetellessä ja pyöritellessä, en usko että näin näppärän näköistä siltikään tulee.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vielä tästä ohjeesta. Bongasin sen Facebookin kautta Koristeelliset kakut-blogista. Ihastuin heti ja oli pakko testata :). En ollut ikinä aikaisemmin tehnyt tällaisia koristeita ja ohjeesi oli aivan loistava; sitä noudattaen sain itsekin aikaiseksi ihanan pupusen. Kiitos. Ohessa vielä linkki jos haluat käydä katsomassa postaustani: http://www.pullantuoksuinenkoti.com/2013/08/suloinen-pupukoriste.html

  VastaaPoista
 8. Kiva, että ohjeesta oli apua. Kävinkin heti kurkkaamassa ja tosi taiten olit koristeen tehnyt! Hieno :)3D-koristeet ovat lopulta aika yksinkertaisia, mutta vievät aikaa aina ihan kiitettävästi ;)

  VastaaPoista
 9. Huippua ku sinäki oot mukana lehden vierasbloggaajana. =) Sinulla on ollut kivoja ideoita. Tämäkin pupu on niin mahtisöpö! =D

  VastaaPoista
 10. Minkä merkkistä sokerimassaa käytät kakun päällystämiseen tai koristeiden tekoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Funcakes:n ja Renshawn massoja pääasiassa.

   Poista