sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Hyvää isänpäivää!



Maistuisiko Reino? Esikuvansa mukainen hoikempi versio Reinosta kakkuna ei varmaankaan olisi riitänyt koko pöytäseurueelle, joten tuli tehtyä oikein ison miehen tossu :D
 
Kakkupohjana on kolmen munan vaalea sokerikakkupohja, joka on paistettu 10cm*25cm kokoisessa vuoassa. Tukusta saatava passionpyre pääsi nyt ensimmäistä kertaa kokeiluun. Yhdistin täytteeseen passionpyreen ja mangon. Tuloksena oli samettisen pehmeä ja maukas passion-mangomousse.

Kakun pinta ja ruusut ovat sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta. Kuviot tossun pintaan on maalattu elintarvikeväreillä.

Passion-mangomousse:

3 dl kermaa
280 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g creme fraichea
2 tl vaniljasokeria
100 g tomusokeria
140 g mangososetta
140 g passionpyrettä
4 1/2 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja sokerit sekaisin. Kuumenna passionpyre ja mangosose kiehuvaksi. Purista liivatteista kylmä vesi pois ja lisää passionpyreen ja mangososeen joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustomassan sekaan. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.

isänpäiväkakku




12 kommenttia:

  1. No varmasti maistuis!!! Todella upea! :))

    VastaaPoista
  2. Voi ei tää on kyl tosi upea =) itse olen pieniä reino kakun koristeita tehnyt mutta kakkua en olisi tajunnut tehä, ihana =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itse taas en ole koristeina vielä Reinoa kokeillut. Tuon kakun maalaaminen oli ajatuksissani paljon helpompaa kuin käytännössä....;)

      Poista
  3. Voi vitsit mikä kakku ja taas kerran, katson enemmänkin ulkokuorta, koska ihailen tätä marsipaanitaidettasi yli kaiken. Myön pikkutytön karusellikakku oli huikea suoritus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mustis! Just olen hyppäämässä muotokakkujen saloihin :) Ovat kyllä haastavampia kuin sellaiset perus pyöreät kakut.

      Poista
  4. Voi miten ihana Reiska! :) Tosi kiva!!! Maalasitko sä noi raidat vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Tossun kuviot on maalattu elintarvikeväreillä.

      Poista