torstai 26. heinäkuuta 2012

Pieni suklaaherkku


Pieni suklaaherkku makeannälän yllättäessä. Sadepäivän iloja jälleen  =). Pohjana suklaakääretorttupohja ja täytteenä suklaa-voikiisseli.

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon. Levitä taikina pellille. Paista 225 asteessa noin 7-10 minuuttia.

Suklaa-voikiisseli:
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 1/2 dl kermaa
3 keltuaista
200 g voita
3 valkuaista
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kattilassa sokeri ja kaakaojauhe. Lisää kerma ja keltuaiset. Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vatkaten. Lisää valkuaiset yksitellen vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. 

Levitä yli puolet kiisselistä jäähtyneelle kääretorttulevylle. Kääri levy rullaksi. Levitä loput kiisselistä tortun pinnalle. Koristele suklaalastuilla.

6 kommenttia:

  1. Tuo näyttää sulavan suuhun! Nam :)

    VastaaPoista
  2. Voi että, aina kun mä tuun tänne lukemaan, mulla alkaa kuola valua ihan solkenaan. Tekis NIIN paljon mieli jotain tollasta just nyt... *menee koluamaan kaappeja*

    VastaaPoista
  3. Hanne, hyvin suli parempiin suihin =) Ja Lyde pyyhkii suupielensä ja tulee sieltä kahville ;)

    VastaaPoista
  4. Suupielistä valuu kuola!! mahtava blogi muuten :)

    VastaaPoista
  5. Suupielistä valuu kuola! Tätä on pakko kokeilla..

    VastaaPoista
  6. Tyydyttää varmasti makeannälän ;).

    VastaaPoista