Raikas puolukkatäyte ja makea vaniljatäyte on loistava yhdistelmä. Ohje on otettu soveltaen täältä. Kakun pohjaan sai kivasti kulumaan piparkakkuja, joita on vielä purnukoissa jäljellä. Puolukkatäytettä täydensin vaniljakastikkeella ja liivatemääriä hiukan vähensin alkuperäisen ohjeen määristä.
Pohja:
75 g voita
200 g piparkakkuja
Puolukkatäyte:
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl puolukoita
1 dl sokeria
2 rkl vettä
4 liivatetta
Vaniljatäyte:
3,5 dl vaniljajugurttia
3,5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua
4 liivatetta
Kuorrutus:
2 dl puolukoita
3 dl vettä
3/4 dl sokeria
3 liivatetta
Kokoa kakku irtopohjavuoan reunoja käyttäen (Ø 24 cm) suoraan tarjoilulautaselle. Laita vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet tai reunakalvo, jolloin valmiin kakun irroittaminen helpottuu. Hienonna piparkakut. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Puolukkatäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma sekä vaniljakastike. Soseuta jäiset puolukat sauvasekoittimella. Yhdistä maitorahka, vaahdotettu vaniljakastike, puolukat ja sokeri. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne kiehuvan
kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten puolukka-rahkaseokseen. Lisää
lopuksi vaahdotettu kerma. Aseta Ø 18 cm:n kakkurengas keskelle keksipohjan päälle. Kaada
sen sisälle puolukkatäyte. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia.
Vaniljatäyte:
Vaniljatäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta jogurtti sokerilla ja vaniljasokerilla. Vaahdota kerma. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne kiehuvan
kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos vatkaamalla jogurttiin. Lisää lopuksi
vaahdotettu kerma. Poista vannevuoka hyytyneen puolukkatäytteen ympäriltä. Kaada sen
ympärille ja päälle vaniljatäytettä ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä
jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Kuorrutus:
Kuorrutus:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi. Lisää puolukat ja sokeri. Keitä 2 min. Siivilöi puolukkamehu kulhoon, lusikalla siivilää painellen. Kaada liemi takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvan kuumaksi.
Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne mehuun. Anna mehun jäähtyä haaleaksi, ennen kuin kaadat sen kakun
pinnalle. Kaada liemi kakun päälle varovasti lusikalla annostellen. Anna kuorrutteen hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Tyylikäs!
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaIhana! Sopii varmasti jouluun:)
VastaaPoistaKiitos, oli oikein maistuva jouluinen herkku =).
PoistaHerkullisen näköinen ja kuuloinen kakku :)
VastaaPoistaKiitoksia =).
Poista