Suklaakakkupohja ( ohje Kodin suuri leivontakirja)
100 g voita
85 g taloussuklaata
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kostutus
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Mansikkamousse
4 dl kermaa
2 prk vaniljarahkaa
3-4 dl mansikkaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
8 liivatetta+tilkka vettä
Sokerikreemi
150 g voita
5 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
Kuorrutus ja koristeet
Sokerimassaa
Marsipaania
Sulata rasva ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon varovasti käännellen suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilällä). Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun n. 18-20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
Jäähdytä kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aloita kakun kokoaminen irtopohjavuoan reunoja apuna käyttäen suoraan tarjoilulautaselle. Vuoraa vuoan sisäreunat reunakalvolla. Kalvo helpoittaa kakun irroittamista vuoasta ja se tuo myös lisä korkeutta mataliin kakkuvuokiin. Itse leivon nykyään useimmat kakut säädettävällä reunavuoalla, jonka korkeus on 10 cm. Tämä korkeus riittää monesti kakun kokoamiseen, mutta tykkään silti käyttää reunakalvoja, jotta kakun irroittaminen vuoasta helpottuu.
Täytteen valmistus. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Soseuta kohmeiset mansikat. Vaahdota kerma. Vatkaa vaniljarahkan joukkoon sokerit ja mansikkasurvos. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana vaniljarahkamassan sekaan. Lisää joukkoon varovaisesti sekoittaen vaahdotettu kerma. Laita ensimmäinen kakkulevy tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla. Kaada päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen pohja, kostuta ja kaada loput täytteestä vuokaan ja laita kolmas kakkulevy kanneksi paikoilleen. Kostuta. Peitä pinta kelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Aloita kakun kuorruttaminen sokerikreemin valmistamisella. Pehmennä voi vatkaamalla. Lisää vaniljasokeri ja vähin erin tomusokeria samalla hyvin vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon vesi. Levitä valmis kreemi kakun pinnalle. Jos sokerikreemiä on vaikea levittää, lämmitä sitä hetken aikaa mikrossa, jolloin kreemistä tulee notkeampaa ja helpommin levittyvää.
Kaulitse sokerimassa silikonisen leivinalusen päällä 2 kertaa kakun kokoiseksi levyksi ja siirrä se kakun päälle. Tasoittele, siloittele ja oikaise rypyt. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa kakun reunoilta pois. Koristele kakku.
Ooh, onpa kaunis!! Ja katteellisena katon tuota ruusua, mää en kertakaikkiaa ossaa niitä tehä, en vaikka ohojeita katon ja kieli keskellä suuta yritän :D
VastaaPoistaMutta mistä noot nui mahtavan vuokan löytäny, meinaan että korkeutta o riittävästi?? Mulla kaikki vuokat o nii matalia, että paistaisa paan lisäksi korkiamman leivinpaperin ja täyttäisä jouvun käyttämää sitä kalavojutskaa. Oispa heleppua, ku ois valamiiksi korkia vuoka!!
Kiitos! Tein nuo ruusut sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta. Ja liikaa oli sokerimassaa tai mun tahti liian hidasta, koska ruusun lehdet tahtoivat kuivua käsiin ja repeillä. Sain ne lopulta pysymään muodossaan :) Tuollaisia korkeita vuokia myy mm. confetti. Tykkään vuoasta todella paljon ja en muita vuokia enää juuri käytäkään.
PoistaKaunis kuin mikä ja ihanasti tulee "raidat" näkyviin, kun ensimmäinen pala on leikattu! Eihän mitään noin kaunista raaski ees syödä pois :))
VastaaPoistaHyvää Ystävänpäivää ♥
Kiitos, kuin myös Hyvää Ystävänpäivää! Kakku teki hyvin kauppansa. Suklaa pohjassa ei ollut liian tuhtia ja mousse vastaavasti todella pehmeää. Jos koristeita olisi ollut kakun päällä yhtään enempi, niin mousse olisi kaivannut liivatteen pari lisää.
PoistaOmpas tuhti määrä täytettä välissä! Tänään meilläkin on mansikkakakun tekemistä, vähän samalla ohjeella!
VastaaPoistaMe tykätään mansikasta :D Halusin tehdä korkean kakun, jotta pääsin kokeilemaan uutta kuvioalustaa kakun reunakuviointiin. Aavistuksen liian korkealle nousi tuo vaaleanpunainen reunanauha, mutta nouskoot ;)
PoistaTavattoman kaunis ja suloisen hempeä kakku! Hyvä ystävänpäivää!
VastaaPoistaKiitos, hyvää ystävänpäivää myös sinulle!
PoistaIhanalta näyttää sekä ulkoa että sisältä!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKaunis kakku, nuo sinun ruusut ovat äärettömän kauniita, ihanasti "hyvin kukkineita". 10 suoritus <3
VastaaPoistaOi kiitoksia :)
PoistaAivan upee kakku! Ruusut ja kaikki on ihan täydellistä! Hyvää ystävänpäivää!
VastaaPoistaKiitos, hyvää ystävänpäivää!
PoistaSatumaisen kaunis kakku.. todella upea:)
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaTäydellinen, vielä kun pääsisi maistamaan ;)
VastaaPoistaKiitoksia!
PoistaIhana kakku! Tuo täyte näyttää upealta!
VastaaPoistaKiitos, mansikan ystävälle tuo täyte uppoaa aika hyvin :)
PoistaUskomattoman kaunis kakku! Ja herkullisen kuuloinen täyte! On kyllä tuo kakkupalakin ihan virheettömän näköinen, wau! :)
VastaaPoistaKiitos, kakku oli kyllä hyvää! Tuota täytettä tulee varmaan tehtyä jatkossakin.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaNiin suloinen ja hempeä :)
VastaaPoistaKiitos!
Poista