sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Rippikakku

upea rippikakku


Rippijuhliin tilattiin pastellisävyinen kaksikerroksinen romanttisen kesäinen kakku. Toivelistalla oli kukkia, perhosia, pitsiä, risti sekä iso rusetti kakun päälle. Tein ruusuja, leinikkejä, päivänkakkaroita, helmikoristeisen ristin sekä helmiäissuihkeella viimeistellyn rusetin.

Kakku on mitoitettu 45 henkilölle. Täytteenä sitruuna-ja mustikkamousse sekä valkosuklaa-ja mustikkamousse. Kakun pinta on sokerimassan ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitusta. Koristeet ovat sokerimassaa. Kakun alareunaa kiertää sokeripitsi. Vein kakun juhlapaikalle osissa ja kokosin ja viimeistelin paikan päällä, niin kuin kerroskakut yleensä teen. Kiinnittelin viimeisiä kukkasia kakkuun, kun ensimmäiset vieraat jo saapuivat. Melkein ehdin alta pois ;).36 kommenttia:

 1. Nyt sä kyllä oot taas ylittänyt itsesi! Ihan mieletön :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aihe oli väreineen tosi antoisa toteuttaa :).

   Poista
 2. Mä en kestä noita liloja ruusuja... Ihan sairaan hieno kakku ja kaikki koristeet! ;D

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava taideteos ja suuri kunnia rippilapselle saada tällainen kakku. Kaikki kauniisti kohdallaan liloja ruusuja myöten.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä täydellisyydestä! Ihan uskomattoman upea luomus, ja mitkä kukkaset! Vau!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kukkia tuli tehtyä tukka putkella ihan viime metreille asti, kun en ollut varma riittävätkö kakkuun. Vaikea aina etukäteen miettiä sommitelmaa kukka kukalta. Kokonaisuuden näkee vasta koristeluvaiheessa. Kukkia jäi yli, niin kuin yleensä. :)

   Poista
 5. Siis niin hieno kakku, aivan uskomaton!! Varmasti myös herkullinen! Tuolla juhlissa ku olis saanu olla! ; p

  VastaaPoista
 6. Oi miten kaunis kakku! Olet niin taitava! <3 :)

  VastaaPoista
 7. Aivan upea kakku, ei juhlapöytään muuta tarvitsekaan!

  VastaaPoista
 8. Kakun värimaailma on kauniin hempeä ja alareunan pitsi sopii täydellisesti kokonaisuuteen. Sinulta koristelu onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykästyin kovasti värimaailmaan. Jo pelkästään väreillä pystyy luomaan kakkuun herkän tunnelmaan.

   Poista
 9. Ihanan hempeä kaunokainen tämä kakku. Ihana tulla ihailemaan muiden kakkuja, kun itsellä on sellainen kakkuvaihe, että ei yhtään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, itse taas en malta lopettaa, kun vauhtiin olen päässyt :)

   Poista
 10. Tämä on Niina taas jotain niin uskomatonta! Kaunis!!

  VastaaPoista
 11. Paljonkohan maksaisi jos sinulta tilaisi esim. tuollaisen riparikakun? Koska tuo kakku on mielestäni todella kaunis ja sopisi kummityttöni rippijuhliin loistavasti! Sinulla on mahtava blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet viihtynyt blogissani :) Hinnasto kakuille löytyy täältä http://marsispossu.blogspot.fi/p/blog-page.html. Tilaustiedusteluja voi laittaa sähköpostiini marsispossu@gmail.com

   Poista
 12. Voi hyvänen aika miten upeita kakkuja!
  Aivan taideteoksia! ♥

  VastaaPoista
 13. Ihastuttava ja herkkä, to-del-la kaunis kakku, oikea rippilapsen unelma, ihailin myös viidakkojuttusi ja monet muut uskomattomat luomuksesi.

  VastaaPoista
 14. Mykistynyt kauneudesta!! Ihania kakkuja!! Saanko kysyä, laitatko kerroskakkuihin kerroksien väliin kakkualustaa tai jotain? T.Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli! Käytän kerroskakuissa Wiltonin muovisia kerroskakkualusia ja puisia kakkutukia. Toimivat hyvin yhdessä.

   Poista
 15. Hmmm..eli kerroskakkualusen alle alemman kakun läpi painat sen kakkutuen? En ole tehnyt ennen kerroskakkua, neuvoja kaipaisin. :) Oliko sinulla postausta aiheesta?
  T.Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postausta ei valitettavasti löydy aiheesta.

   Lyhykäisesti teen kerroskakut seuraavasti: Kuorrutan jokaisen kakun erikseen. Alimpaan kakkuun laitan 4-5 puista tukikeppiä. Leikkaan/sahaan kepit 1-2 mm kakkua korkeammiksi.

   Ennen kuin laitan kakkuun nuo tukikepit, niin merkkaan niiden paikat. Asetan varovasti ylemmän kakun (joka on koottu kerroskakkualusen päälle) alemman kakun päälle juuri sen verran, että kerroskakkualusen jalat koskettavat alempaa kakkua, jolloin siihen jää pienet jäljet. Näiden jälkien väliin asetan puiset tukikepit eli mukailevat kakun reunoja.

   Ylempi kakku on koottu kerroskakkualusen päälle, joka asetetaan alemman kakun päälle niin, että alusen pienet jalat (n. sentin mittaiset) uppoavat alempaan kakkuun jo aikaisemmin niille merkittyihin paikkoihin. Puiset tukikepit kannattelevat ylempää kakkua.

   Kakkua syödessä, kun ylempi kakku on syöty, nostetan kerroskakkualunen pois ja kakun leikkaamista jatketan alemmasta kakusta. Alempi kakku on pysynyt siistinä ja koskemattomana.

   Saitkohan mitään selvää sepustuksestani? :)

   Poista
 16. Kovasti kiitoksia ohjeesta!! <3 Ajatuksen kanssa luettuani ymmärsin idean kyllä!! Pitää toteuttaa tuo sitten ihan käytännössä! Kiitos vielä ja mukavaa syksyn odottelua!! =)) T.Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos ohjeesta oli apua :) Mukavaa syksyn odotusta myös sinulle!

   Poista