perjantai 9. elokuuta 2013
Suklaata ja vaniljaa
Suklaakakkua uusin täyttein makuraadin testattavaksi. Arvostelijoina oli seitsemän lasta ja hyvä ystäväni. Kakku meni kevyesti läpi. Nuorimmainen takoi pöytää vaatien lisää. :) Pohjana Nigellan mehevä suklaakakku. Täytteenä vanilja- ja appelsiini-suklaamousse. Vaniljamoussen ohje on otettu hieman muunnellen täältä. Kakku oli ihanan tuhti. Muttei niin tuhti, etteikö olisi ottanut vielä sitä toistakin palaa.
Pohja:
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
3/4 rkl vaniljasokeria
125 g voita
1 dl öljyä
2 dl kylmää vettä
Appelsiini-suklaamousse:
150 g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmunankeltuainen
1,5 dl kermaa
150g tummaa suklaata
Vaniljamousse:
180 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g crème fraiche
75 g tomusokeria
1 dl maitoa
1 tl vaniljajauhetta
2 liivatetta
1 dl kermaa
Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Voitele ja jauhota 18-20cm kakkuvuoka. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Vatkaa munat ja kermaviili sekaisin. Sekoita myös kevyesti vatkaten keskenään sulatettu voi, öljy ja vesi. Yhdistä kuivat-aineet, munaseos ja rasva-vesiseos keskenään ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C uunin alimmalla tasolla n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikullla.
Jäähdytä kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aloita kakun kokoaminen irtopohjavuoan reunoja apuna käyttäen suoraan tarjoilulautaselle. Vuoraa vuoan sisäreunat reunakalvolla. Laita ensimmäinen kakkulevy tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla.
Appelsiini-suklaamoussen valmistus. Vaahdota kerma. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja kananmunankeltuainen sekaisin. Lisää seokseen sulatettu suklaa ja lopuksi varovaisesti sekoittaen vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan. Nosta päälle toinen pohja ja kostuta.
Vaniljamoussen valmistus. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto, crème fraiche ja tomusokeri sekaisin. Kuumenna maito ja vaniljajauhe kattilassa kiehumispisteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää kuuman maidon sekaan. Kaada seos tuorejuustomassan joukkoon. Yhdistä sekaan varovaisesti sekoittaen vaahdotettu kerma. Jos massa tuntuu liian kuumalta, odota pieni hetki ennen kerman lisäystä. Kaada valmis vaniljamousse vuokaan ja laita kolmas kakkulevy kanneksi paikoilleen. Kostuta. Peitä pinta kelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Kakkuun oli alun perin tarkoitus tehdä suklaaganache kuorrutus. Mutta joku olikin yön aikana syönyt kuorrutteeseen varatun suklaan (?!), joten päädyin kuorruttamaan kakun pikaisesti kaakaojauheella värjätyllä sokerikreemillä. ;)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
oi, tätä on varmaan pakko kokeilla :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! :)
PoistaAi ai! Tosi ihanan näköistä! Nigellan suklaakakku on vilahdellut muuallakin joten on varmasti hyvä, täytyypä kokeilla! :)
VastaaPoistaOli hyvää! Itsekin olen törmännyt tähän niin monta kertaa, että oli pakko myös kokeilla itse. En pettynyt ;)
PoistaOi nam! Tämä on varmaan todella hyvää! Plarailin juuri eilen testattavien ohjeiden (piiiitkää) listaani ja tuo Nigellan pohja löytyi sieltä leipomista odottamassa.
VastaaPoistaHerkullisia suklaakakku reseptejä on varmasti kymmenittäin, mutta tämä oli kyllä yksi parhaimmista, joita olen kokeillut.
PoistaTätä teen viikonlopun juhliin, sait ylipuhuttua =D
VastaaPoistaKaksi kakkua on tulossa ja toiseksi ajatettelin suklaakakkua, tämä kuulostaa juuri niin hyvältä että äkkiä raapustamaan ohje talteen..
Olisiko muuten antaa tämän kokoiseen kakkuun sen ganachen ohjetta?
VastaaPoistaEikun leipomaan! Tule kertomaan maistuiko :) Olisin tehnyt suklaaganachen (vaahdotettu)200 g tummastasuklaasta ja 2,0 dl kuohukermaa. En kyllä ole varma, kuinka reilu satsi tuosta tulee.
PoistaNo, mä epäilen ettei se mahd. ylijäänyt kovin kauaa jääkaapissa viihdy ;)
VastaaPoistaKiitos, lisään kauppalistaan..
Pohjan ohjeessa kun on 125 voita, niin mitä yksikköä se on?:)
VastaaPoistaYksikkö on gramma eli 125g. Painovirhepaholainen ;) Hyvä, kun huomasit, niin lisään gramman ohjeeseen.
PoistaKiitos!:)
VastaaPoistatätä taijan pikkuneitin kastejuhlaan tehdä. Kuulostaa ja näyttää niin herkulta :)
VastaaPoistaHerkkua oli :)
Poista