sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Cars-kakku


Toiseksi nuorimmainen poikani toi eteeni kasan pikkuautoja ja esitti toiveensa kakusta. Pienen neuvottelun jälkeen päädyimme hinausauto Marttiin. Täytteeksi kakkuun toivottiin suklaata ja mansikkaa. Pohjana kakussa on 5 munan tumma voi-sokerikakkupohja. Täytteenä suklaamoussea, vaniljatäytettä sekä mansikkamelbaa. Kuorrute ja koristeet ovat marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta.23 kommenttia:

 1. Martti on täydellinen! Herkulliselta kuulostaa myös täyte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täyte oli oikein maukasta. Kokeilin ekaa kertaa mansikkamelbaa kakun täytteenä. Liivatetta tuli ehkä yksi liikaa, mansikkakerros olisi voinut olla hiukan pehmeämpää. Ensi kerralla sitten :).

   Poista
 2. Jälleen kerran aivan upeita koristeita!! Paljonko sinulla kuluu aikaa yleensä koristeiden tekoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saan menemään aikaa ihan kiitettävästi näihin koristeisiin, sanoisin monia tunteja. Tykkään näperrellä kaikkia pieniä yksityiskohtia, varsinkin jos on "tunnettu" malli. Osa ajasta kuluu ihan vaan suunnitteluun ja oikean mallin, värin etsimiseen. Ihana harrastus, joka alkaa iltaisin, kun lapset ovat menneet nukkumaan :)

   Poista
  2. Kuulostaa kovin tutulta :D

   Poista
 3. Mahtava kakku jälleen! <3 Ihailen niin taitojasi. :-)

  VastaaPoista
 4. Wau,nuo koristeet ovat taas ihan huikeita!

  VastaaPoista
 5. Vaude mikä kakku ja näyttää tuo palanenkin aikas makoisalta! :)

  VastaaPoista
 6. En voi ymmärtää miten nuo koristeet on aina niin täydellisiä! Sulla on kyllä harvinainen taito tehä noin pikkutarkkaa ja hienoa jälkeä. Ootko siis käyny jotain leipomusalan kouluja, vai ihan itekkö oot opetellu kaikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia paljon :). Olen koulutukseltani kemisti, mutta olen leiponut harrastusmielessä koko pienen ikäni. Puoli vuotta sitten kokeilin ensimmäistä kertaa sokerimassakoristeiden tekoa ja sille tielle jäin ;).

   Poista
 7. No en kyllä yhtään ihmettele, että aikaa kuluu koristeisiin, niin on kyllä taas viimosen päälle pikkutarkkaa jälkeä. HUIKEAN HIENO KAKKU, herkulta näyttävä sisus <3

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia sinulle vierailustasi blogissani ja päätinpäs tulla samantien vastavierailulle.

  Mitä ihania leipomuksia täältä löytyikään ja oikeastaan nämä sinun luomuksesi vetää aivan sanattomaksi. Jälki on kuin ammattilaisella. Upeaa.

  Tulen siis vastakin :)

  VastaaPoista
 9. No huh ja huh, kylläpä noot taitava, kerrassaa uppeita luomuksia, nii koristeet ku kakukki! Laitan sunt omille listoille ni löyvän tänne vastaki!

  VastaaPoista