Kaneli, neilikka ja inkivääri maustavat nämä talviset kuppikakut. Ohje on peräisin Kuppikakut ja muffinit -kirjasta hieman reseptiä muuttaen. Reseptillä tulee n. 12 cupcakesia. Ulkona pyryttävä lumisade, jota on jo tovi odotettu, antoi idean kuppikakkujen koristeluun. Kuorrutus on suklaakreemiä ja koristeet sokerimassaa.
125 g voita
200 g fariinisokeria
2 kananmunaa
190 g vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
30 g kaakaojauhetta
2 dl maitoa
Vatkaa voi ja fariinisokeri sekaisin. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina vuokiin. Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia.
Suklaakreemi
250g tummaa suklaata
100 g suolatonta voita
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää sulatettu suklaa sekä tomusokeri voiseokseen koko ajan vatkaten. Vatkaa massa kuohkeaksi. Koristele kuppikakut suklaakreemillä.
Upeita!
VastaaPoistaKiitos =)!
Poista