keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Puolukka-suklaakakku



Perheen toiseksi nuorimmainen aloitti vihdoin päiväkerhon. Iso juttu pienelle pojalle ja myös meille muille :). Yllätin kerholaisen ensimmäisen kerhopäivän kunniaksi puolukka-suklaakakulla. Ohje kakun pohjaan on otettu täältä.

Pohja:
2 ps manteleita
5 valkuaista
4 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
4 dl kuohukermaa
4 dl maitorahkaa
50-100 g suklaarouhetta
3-4 dl jäisiä puolukoita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Jauha mantelit hienoksi. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhetut mantelit, valkuaisvaahto ja kaakaojauhe.

Ota kolme leivinpaperia ja piirrä jokaiseen halkaisijaltaan n. 22 cm kokoinen ympyrä. Levitä taikina ympyröihin. Paista pohjia 175 asteessa n. 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja raasta suklaa hienoksi rouheeksi. Sekoita maitorahkaan sokerit, suklaarouhe ja vaahdotettu kerma. Kääntele joukkoon lopuksi jäiset puolukat.

Kokoa kakku tarjoilulautaselle vuorotellen marenkipohjia ja täytettä laittaen. Koristele puolukoilla sekä suklaarouheella.



15 kommenttia:

  1. Pitäisiköhän uskaltautua itsekin tekemään, kun on sopivasti gluteenitonkin ja, kun en tänne voi tilatakaan... Noin hienoa siitä ei kyllä tulisi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vaan kokeilemaan! Teet vielä paljon kauniimman =).

      Poista
  2. Herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
  3. Siis todella herkullinen blogi! Oli ihan pakko selailla heti useampi postaus läpi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pystynyt kirjautumaan vielä... pitää palata hetken päästä vielä kokeilemaan!

      Poista
    2. Kiitos ja kiva, jos viihdyit sivuilla :)

      Poista
  4. Hei! Ihanan näköinen kakku! :) Mietin vaan sellasta hassua, että kuvassa kakku näyttää normaalin kakun kokoiselta, mutta leivinpaperiin piirretyt kolme ympyrää eivät mahdu olemaan kovin isot. Onko kakku siis minkäkokoinen luonnossa? :D Voisin tietysti mennä katsomaan leivinpaperista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirsin ympyrät leipälautasta (halk. 22cm) apuna käyttäen jokaisen omalle leivinpaperille. Huomasinkin nyt, että tuosta tekstistä saa sellaisen käsityksen, että ne ympyrät on piirretty samalle paperille ja näin ei siis ole. Jaoin taikinan kolmelle pellille ja paistoin jokaisen pohjan erikseen uunissa sen viisitoista minuuttia.

      Kiva, kun kommentoit! Korjaan tekstiin tuon leivinpaperin monikkoon :)

      Poista
  5. Voi minua höhheliä... :D Kiitos tarkennuksesta, joku minun tilalla olisi varmaan tajunnut. Hyvä tietää, ajattelin että kokeilisin tehdä tuota tässä joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle, kun kommentoit! On kiva huomata, että joku oikeasti lukee näitä postauksia ;)

      Poista
  6. Heippa! Sulle on haasta blogissani :)
    http://sokerihuurre.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista