sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Prinsessakakku

 
Kuusivuotiaalle tytölle tilattiin prinsessakakku. Sain aika vapaat kädet toteuttaa kyseisen aiheen. Aikaa koristeiden tekemiseen oli vain pari iltaa, joten pienen harkinnan jälkeen päädyin tiaraan sekä joukkoon eri sävyisiä kukkasia

Pohjana kakussa on 7 munan tumma sokerikakkupohja. Täytteenä suklaamousse ja mansikkamousse. Kakun pinta on sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Koristeet ovat sokerimassaa. Tiara on tehty sokerimassasta ja viimeistelty helmiäissuihkeella ja sokerihelmillä.14 kommenttia:

 1. Mielettömän suloinen ja kaunis! Aivan ihana tuo kukkareuna!

  VastaaPoista
 2. Kaunis prinsessakakku! Teetkö muuten hääkakkujakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne, en ole tehnyt niin isoa kakkua vielä :).

   Poista
 3. Voi mite kaunis tuo kukkareuna tosiaa o, tuo kukkien asettelu se o taitolaji jos mikä... määki kyllä teen iha siistejä kukkakoristeita, mutta tuota asettelua en hallihe sitte yhtää, aina ne näyttää sille ku ne ois vaa heitetty siihe kakkuu :/ Tuossa ne näyttää sille, että joka ikine pieni kukan paikka o harkittu, ah niiiiii KAUNIS!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Etukäteen oli tosi vaikea arvioida kuinka paljon mitäkin kukkaa tarvitsen. Idea lopputuloksesta on usein vain mielikuvissani, joten koristeluvaiheessa joudun aika ajoin hiukan muuttamaan suunnitelmaa. Tässä tapauksessa isoja kukkasia olisi voinut olla hiukan enempi kun taas pikkukukkasia jäi melkein puolet yli. Olin kyllä silti tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 4. Oli tosi hyvää kakkua! Siinä herkutellessa yritin ratkaista, miksi päällyste oli niin hyvää, mutta täältähän se selvisi. Sokerimassaa ja marsipaani sekaisin, sitä en olekaan itse ikinä kokeillut, mutta ehdottomasti kokeilun arvoista, kun oli niin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kakku maistui! Kuorrutteessa on noin puolet valkoista sokerimassaa ja puolet luonnonvalkoista marsipaania. Tästä kokoonpanosta on helppo kaulita ohut levy kakun pinnalle :).

   Poista
 5. Kaunis kakku taas! Pitäis joskus kokeilla tuota sokerimassa/marsipaani sekoitusta, mutta kun juurikaan kukaan ei marsipaanista pidä - ainakaan nämä joille olen kakkuja tehnyt. Jospa sokerimassa "lieventäis" sitä marsipaanin makua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä maku hieman muuttuu, kun lisää sokerimassaa marsipaanin joukkoon. Pelkkä sokerimassa taas kakun pinnalla halkeilee helposti reunasta ellei sitä jätä paksuksi kerrokseksi kakun pinnalle. Tilasin hetki sitten Satin Ice-vaniljan makuista valkoista kuorrutemassaa ja kokeilen sitä piakkoin :).

   Poista