sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Suklaakakku


Sunnuntaina päivällisen kruunaa mehevä suklaakakku. Kakussa on sama pohja kuin aikaisemmin leipomassani isänpäiväkakussa, mutta täytteenä oli tällä kertaa suklaaganachea appelsiiniliköörillä maustettuna. Koristeena sokerimassaruusu. 
 
Pohja:  

200 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl fariinisokeria
150 g voita sulatettuna
3 kananmunaa  

1 appelsiinin mehu

Suklaaganache:

300 g suklaata
3 dl kermaa
loraus appelsiinilikööriä

Voitele ja jauhota vuoka (halk. 19 cm). Sulata suklaa vesihauteessa. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvasula, kananmunat ja appelsiinin mehu. Sekoita aineet lastalla tasaiseksi taikinaksi. Lisää suklaasula sekoituksen loppuvaiheessa. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Leikkaa jäähtynyt kakku neljään osaan. Valmista täyte. Kuumenna kerma ja appelsiinilikööri kattilassa, mutta älä anna kiehua. Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä seos. Vatkaa huoneenlämpöinen seos vaahdoksi. Vaahto jähmettyy nopeaan, joten täytä kakku heti.

Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Kostuta pohjat (halutessasi) appelsiinin mehulla ja kokoa vuorotellen pohjalevyjä ja täytettä, niin että päällimmäiseksi tulee kerros suklaaganachea.







13 kommenttia:

  1. I lіke the valuable info уou supply on your articles.
    І will bookmark your blog аnԁ test once more here regularly.

    I'm fairly sure I will be informed many new stuff right right here! Best of luck for the next!

    Feel free to visit my weblog ... Silk N Reviews

    VastaaPoista
  2. Miten mehevän herkullisen näköinen :) NAM!

    VastaaPoista
  3. Ihania herkuttelu hetkiä sinne!

    VastaaPoista
  4. Oi varmasti herkullista! Nam! <3 :)

    VastaaPoista
  5. Suussa sulavan näköinen!

    VastaaPoista
  6. Varsinainen suklaaunelma täällä tarjolla, nam!!
    Ja aivan älyttömän kaunis ruusukin.. <3

    VastaaPoista