maanantai 15. heinäkuuta 2013

Sokerimassaruusujen ohje


Aloitin hetki sitten  Koristeelliset kakut-lehden vierasbloggaajana. Toinen postaukseni sisälsi juhannusruusujen teko-ohjeen vaihe vaiheelta. Kyseiset kukat on tehty sokerimassan ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoituksesta.

Ruusujen tekemiseen tarvitset silikonialustan, kaulimen, pallopäisen työvälineen, siveltimiä, muotteja, vaahtomuovisieniä, keltaista ja ruskeaa pastaväriä, keltaista tomuväriä, elintarvikeliimaa, cocktailtikkuja, foliota, riisinuudelia sekä foliokupin. Tässä ohjeessa on käytetty ruusujen terälehtiin pisaranmallisia muotteja, joiden pituudet ovat 4 ja 5 cm. Valmiista ruususta tulee tällöin n. 8cm halkaisijaltaan. Massaa varasin yhteen kukkaan n.60g. Voit käyttää myös tomusokeria apuna ruusun valmistuksessa, jos massa on kovin tarttuvaa.


Kaulitse massa tasaiseksi n. 2mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä isommalla pisaranmallisella muotilla 7 terälehteä. Ohenna terälehtien reunoja pallopäisellä työvälineellä ohuen vaahtomuovisienen päällä. Syvennä tämän jälkeen paksumman sienen päällä terälehtien keskustaa. Tee yksi terälehti kerrallaan ja peitä loput esim. tuorekelmulla, koska massa kuivuu todella nopeaan.


Asettele terälehdet limittäin foliokupin päälle elintarvikeliimaa apuna käyttäen. Tue ilmavuuden aikaansaamiseksi lehtiä sieltä täältä foliopaloilla. Voit myös taivutella terälehtien reunoja cocktailtikun avulla. Tee seuraavan kerroksen 7 terälehteä samoin, mutta lyhennä pisaran varsia hiukan, jotta ne mahtuvat paremmin alempien terälehtien väleihin. Käytä kiinnittämiseen liimaa apuna. Tue lehtiä jälleen foliopaloilla.

Ota tämän jälkeen pienemmällä pisaramuotilla viisi terälehteä. Ohenna ne samoin kuin aikaisemmatkin lehdet ja liimaa edellisten terälehtien lomiin. Anna lehdille ilmavuutta tukemalla niitä foliosuikaleilla. Paina lopuksi varovaisesti pallopäisellä työvälineellä kukan keskustaa, jotta saat ruusuun hieman lisää kuppimaista muotoa. Jos ruusu näyttää kaipaavan vielä lisää terälehtiä, voit lisätä niitä tässä vaiheessa.


Sävytä ruusun keskusta keltaisella tomuvärillä. Värjää pieni pala massaa tumman keltaiseksi ruskealla ja keltaisella pastavärillä. Liimaa tästä värjätystä massasta pala ruusun keskustaksi. Tee seuraavaksi heteet. Liimaa n. 1.5 cm pituisen riisinuudelin päähän pala keltaiseksi värjättyä massaa ja kiinnitä nuudelinpätkä kukan keskustaan. Jos olet tehnyt ripeästi ruusun keskustan, niin ehdit vielä taivuttaa päällimmäisiä terälehtiä voimakkaasti ylöspäin foliosuikaleiden avulla, ennen kuin ne ovat kuivuneet muotoonsa. Ruususta tulee näin luonnollisemman näköinen.


Valmiita juhannusruusuja.




4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta! vaikka kukkia on tullut tehtyä monenlaisia on kaikki vinkit tarpeen..viikonlopun kakkuun olisi tarkoitus tehdä isompi kukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Maarit, jos ohjeesta oli jotain apua :) Osaat kyllä tehdä kauniita kukkasia itsekin!

      Poista
  2. Nuo ruusut ovat kuin aidot! Kiitos selkeestä ohjeesta! Josko itsekin uskaltautuisin koittamaan näillä ohjeilla! :)

    VastaaPoista