lauantai 14. syyskuuta 2013

Naked cake häihin

naked cake

Kävin pitämässä kesän alussa kakuntekokurssin polttariporukan sankarille ja sain häneltä haastavan hääkakkupyynnön. Toiveena oli naked cake eli kakku ilman kuorrutetta. Täytteistä toivottiin sileät, hyydytettävät täytteet. Koristetoiveina oli hääkimpun kukista erilaiset mehikasvit ja siniset ritarinkannukset sekä täytteissä käytetyt marjat.

Kakku on mitoitettu 60 henkilölle. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa on sitruuna-ja vadelma-punaherukkamousse. Kakkukerrosten päällä on tuhti kerros valkosuklaakreemiä. Koristeet ovat sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.


hääkakku


28 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen UPIA, näitä ei oo Suomesa palijo näkynykkää, mutta nuilla ulukolaisilla kakkusivvuilla kylläki, tämä mahtaa olla vielä vaikiampi ku kuorrutuksen kansa, ku pittää nuijen kerrosten olla samanpaksusia joka kohasta. Noot kyllä onnistunu loistavasti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytteiden kanssa oli kyllä aikamoista taiteilua, että sai niistä samanpaksuiset.

   Poista
 2. Onpa hieno!! Todella kaunis ja persoonallinen!! :)

  VastaaPoista
 3. Ensimmäistä kertaa näen tälläisellä tekniikalla ja idealla tehdyn kakun, tämähän näyttää hienolta!
  Mutta tekijälle varmasti haastava, yleensä nämä mahdollisimman yksinkertaiset jutut on vaikeimpia myös koristeissa.
  Upeasti olet toteuttanut kaiken. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Herkkuhovi! Näin jälkikäteen sanottuna, kuorrutteen kanssa on kyllä huomattavasti varmempi olo tehdä kakku. :)

   Poista
 4. Onpa hieno! Minäkään en ole ennen nähnyt tuollaista kakkua. Hauska idea kyllä :) Pohjat kun täyttää tarkkaan ja käyttää kalvoja niin varmasti onnistuu kivasti. Tuo sinun tekemä on kyllä upea ja täyteet näyttää kauniilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin perehdyin naked cake maailmaan vasta tätä kakkua tehdessä. :)

   Poista
 5. Aivan loistava, olen nähnyt vastaavan jossain ulkomaisessa blogissa, mutta eri väreillä, tuo on tosi kaunis yhdistelmä ja nuo koristeet, nam.

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno toteutus! Ihanan tasaiset täytekerrokset. =) Vähän rähmäkäpälämpi saattaisi saada tästä täydellisen katastrofin aikaan xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellinen katastrofi kävi mielessä, kun harjoittelin pienellä koekakulla :D. Kun sain sen onnistumaan, niin uskalsin lähteä hommaan.

   Poista
 7. Tosi upea tuli kyllä tästä nakukausta!!! :) Ja koristeet on taas kerran kyllä upeita!

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis kakku! Tasaiset täytevälit ja kauniisti yhteensopivat koristeet :) En ole minäkään ennen nähnyt tuollaista. Hienosti toteutettu :)

  VastaaPoista
 9. On kyllä kaunis! En kyllä pystyis samaan, täytteistä ei ikinä tule noin tasaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isoin koko oli helppo valmistaa, kun kakun pystyi kokoamaan reunavuokaan ja kalvottaa reunat. Tulee siistit aika vaivatta. Mutta kaksi pienintä olivat hankalimmat, kun käytin kakkujen kokoamiseen umpinaisia vuokia, jotka kelmutin. Kelmuissa oli tekemistä, että sai ne siistittyä suoraan, ettei täytteeseen jäisi vekkejä. En ole löytänyt pieniä irtopohja-/reunavuokia neliökakuille. Olisi kyllä käyttöä!

   Poista
 10. Kakku oli upea ja hyvä paikan päällä syötynä! Upea toteutus ja koristeet kuin syoraan kimpusta, aluksi luulinkin mehikasvien olevan aitoja.

  VastaaPoista
 11. Upea! Ihan täydellisesti onnistunut.

  VastaaPoista
 12. Vau, tosi erikoinen ja todella kaunis kakku!

  VastaaPoista
 13. Itsekin olen näiden kokeilua pohtinut, ihania ja juuri ilman tuota makeaa pintaa. Tosi kauniisti olet saanut kerrokset ja värimaailma on kaunis <3

  VastaaPoista
 14. Oo, onpa veikeä idea ja upea toteutus! En ole miekään tällaista ennen nähnyt. Haastavaa saada täytteet noin kohdilleen, hienosti ne on tässä! Ja kauniit mehikasvit! :)

  VastaaPoista