maanantai 28. lokakuuta 2013

Kakku nimiäisiin

nimiäiskakku

Sain kuvan suloisesta pehmolampaasta, josta toivottiin pienoismalli nimiäiskakkuun. Lisäksi lampaan läheisyyteen haluttiin pieni vaaleahiuksinen vauva uinumaan. Itselleni tuli esitetyistä toiveista ajatus kukkaniitystä, jossa kyseiset hahmot ovat pehmoisen viltin päällä köllöttelemässä. Herkkään kokonaisuuteen sopi hennot kukkaset ja kokonaisuuden yhdistäväksi tekijäksi kakun alareunaan rusetti.

Kakku on mitoitettu 15 henkilölle. Pohjana laktoosittomassa kakussa on tumma sokerikakkupohja ja täytteenä suklaa- ja mansikkamousse. Kakun pinta ja koristeet ovat taas samaa tuttua sekoitusta, vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa sekä sokerimassaa.

nimiäiskakku


10 kommenttia:

 1. Niin suloinen <3 ja herkkä kakku...

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Itsekin tykkäsin tuosta lampaasta. Sain tehdä sille vielä "silkki"rusetin kaulaan ;)

   Poista
 3. Voi kun kaunis! Tällaisen kakun voisi tehdä tulevan vauvamme ristiäisiin. Appivanhemmilla on lammastila ja sopisi aiheenakin meidän juhlapöytään :)

  VastaaPoista
 4. Voi, miten upeita kakkuja täällä sinun blogissasi! Tämänkin kakun koristeet ovat niin hellyyttävät.

  VastaaPoista
 5. Niin hienoja kakkuja täällä taas! Tuli mieleen, että onkohan sellasta koristetta/kakkua olemassakaan mitä et osais tehä? Näyttää että sama mitä joku on toivonut, niin aina oot tehny aivan uskomattoman täydellisen kakun toiveiden mukaan! :)
  Ootko siis ammatiltas joku kondiittori tms, vai muuten vaan noin taitava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kaunis päivä voi tuolla eteen kakkupyyntö, jolloin huomaan, että nyt loppuu taidot kesken ;) P.s. Olen koulutukseltani kemisti.

   Poista