maanantai 14. lokakuuta 2013

Pii-paa-pii-paa!

paloautokakku

Toiseksi nuorin poikani juhli isoveljensä kanssa yhteissynttäreitään ja kakuksi valikoitui lukuisten väittelyiden jälkeen paloautokakku. Tikkaat ja palomies tositoimissa olivat erityistoiveet. Tosin tätäkin aihetta yritettiin vaihtaa vielä viime metreillä, muttei onnistunut enää ;). Tämä oli myös ihka ensimmäinen muotokakkuni, jonka olen tehnyt. Lopputulos oli varmaankin lasten mielestä onnistunut, sillä koko aamupäivän kuului leikkihuoneesta pii-paa-pii-paaaa.

Kakku on mitoitettu 15 henkilölle ja pitää sisällään mariannesuklaata, vaniljaa ja mansikkaa. Kakun pinta ja koristeet ovat vaahtokarkin makuisen kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta.
13 kommenttia:

 1. Kuulostaapa herkulliselta tuo sisus!

  VastaaPoista
 2. Sinulla on valtavan upeita kakkuja täällä! Miksi kakkujen koristeet/päällykset ovat tuota sekoitusta eikä vain jompaa kumpaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahtismassa on sellaisenaan kakun päällä aika tönkköä. Halkeilee helposti. Sokerimassa on taas vastaavasti aika pehmeää, joustavaa, johon jää kaikki jäljet helposti näkyviin. Kun sekoittaa näitä kahta massaa keskenään, niin jälki on paljon kauniimpi. Ainakin itse tykkään tehdä niin ;).

   Poista
 3. Vau! On niin hienoja!! Osaisinpa myös!

  VastaaPoista
 4. Sulla on taito tehdä kakuista..kuinka se sanoisi "mallin näköisiä". Kun teen autokakkua se on sellanen 1vee synttäriautokakku :) Pojan 2vee synttärikakku suunnitelmat jo meneillään..hoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, jos kakut muistuttavat esikuviansa. Tämä paloauto on risteytys vähän useampaa autoa. Etukäteen saa kyllä tovi jos toisenkin sunnitella ja hahmotella koristeita, että menee edes sinne päin. ;)

   Poista
 5. Jestas miten upea kakku! Niin siisti ja täydellinen pienintäkin yksityiskohtaa myöden! Kyllä poikasi oli varmaan ylpeä kakustaan :)

  VastaaPoista