sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Hiihtoa tunturimaisemissa40-vuotissynttäreille toivottiin tunturiaiheista kakkua. Kakussa saisi näkyä viisijäseninen perhe laskettelun ja hiihdon merkeissä. Tein perheenjäsenet lempiharrastusten pariin lumiseen tunturin rinteeseen. Kaksi nuorinta lapsista pitää evästaukoa, seuraavaksi vanhin laskettelee rinnettä alas, perheen äiti on heittänyt suksilla voltin ja isä on lähdössä hurjaan syöksyyn. 

Kakku on mitoitettu 30 henkilölle. Pohjana vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä sitruuna-ja vadelma-punaherukkamousse. Kakun pinta Satin Icea ja koristeet vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta.


8 kommenttia:

 1. Hei! Mahtavia kakkuja :) Saanko kysyä, teetkö koristeet aina pelkästä sokerimassasta tai pelkästä marsipaanista? Itse käytän valmista sokerimassaa ja esim ihmishahmoja tms tekiessä ongelmana on sen pehmeys ja hahmot painuu helposti vähän kasaan. Jenkkilän puolella käyttävät ymmärtääkseni paljon jotain "sekoitefondantteja", niin jäin miettimään että mitähän suomalaiset taiturit kokevat parhaaksi.. T. Aloitteleva kakuharrastaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aloitin aikoinaan koristeiden teon marsipaanilla, mutta tosi pian vaihdoin sen sokerimassaan. Sokerimassa käyttäytyy paljon, paljon paremmin haastavimmissa koristeissa kuin marsipaani. Tällä hetkellä tykkää Funcakes- merkkisestä massasta. Sekoitan sitä välillä muihin sokerimassoihin, kuten Renshawin. Jos ilma on tosi kostea ja lämmin, lisään massan joukkoon CMC-jauhetta, joka nopeuttaa kuivumista ja helpottaa muotoilua. Gum paste on taas kukkiin aivan loistavaa! Kuivuu nopsaan ja siitä saa muotoiltua ohuttakin ohuempia kukan terälehtiä. Iloa kakkuharrastukseen! :)

   Poista
 2. Ihana kakku! Todella hienoja nuo koristeet taas, kaikkine yksityiskohtineen. Olet taitava!!

  VastaaPoista
 3. Ihana talviaiheinen kakku, sopii vielä hyvin näin hiihtolomakautta (ja lunta) odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Just sopivasti leijaili viime yönä ensilumi maahan. Maa on kunnolla valkea. Sataisi vaan lisää ja paljon, niin pääsisi hiihtämään ja mäkeä laskemaan ;)

   Poista