sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Hääkakku


hääkakku

Hääkakuksi toivottiin yksinkertaista, tyylikästä valkoista kakkua. Kakussa toivottiin näkyvän morsiusparin harrastukset ratsastus ja moottoripyöräily. Päädyimme lopulta suunnitelmissa siluettikuviin kyseisistä aiheista. Nämä kuvat pääsivät koristamaan kakun alinta, muhkeinta kerrosta. Seuraavat kerrokset saivat yllensä musta-valkoiset anemonen kukat. Jokaista kerrosta kiertää lisäksi mustat helminauhat.

Kakku on mitoitettu 80 henkilölle. Pääkakun lisäksi oli tarjolla laktoositon n. 15 henkilön kakku. Pohjana vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä sitruuna- ja vadelma-punaherukkamousse. Kakun pinta Satin Icen ja sokerimassan sekoitusta. 


hääkakku

10 kommenttia:

 1. Suurkiitos todella kauniista ja hyvän makuiseta kakusta! T. hääpari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ilo kuulla, että kakku oli mieleinen :) Kiitos paljon vielä teille!

   Poista
 2. Tällaisiin silhouette -kuviin totuin lapsuudenkodissa vierailevan taiturin myötä. Ja myöhemmin hiirenkolon maassa. Olet onnistunut hienosti!

  VastaaPoista
 3. Onpa upea kakku. Minkäkokoisia sinulla on nuo kakut. Itselläni on edessä ystävän hääkakun tekeminen ja juuri samalle henkilömäärälle mutta tuskaa teettää miettiä oikeaa kokoa kakuille. Ja varsinkin olisi kiva kuulla minkäkorkuisia kakut ovat. Tämä on niin kauniin sopusuhtaisen näköinen että olisin kiitollinen jos viitsit auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakut olivat n. 17cm, 22cm ja 30cm ja lisäkakku 22cm. Kokonaisuus oli mitoitettu 80 henkilölle. Kahden isoimman kakun välillä oli suurempi kokoväli, jota hieman pienensin isommilla helminauhoilla. Kerroskakku 80 hlölle onnistuisi myös hyvin 4-kerroksisena, jolloin ei tarvitsisi lisäkakkua.

   Poista
 4. Aivan mahtavan upea kakku! Muutenkin simppeli ja pelkistetty kakkujentekotyylisi miellyttää silmää :) Onko sinuilla kerroskakuissa mitään tukia tuolla kerrosten välissä vai laitatko kakut vain päällekkäin? Kerroskakkujen teko kiinnostaisi, mutta mietin tuota toteutuspuolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stellina! Kerroskakuissa on aina tukilevyt ja tukikepit, jotka kannattelevat kakkua ja sitä on tällöin helppo leikata.

   Poista