sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Persikansävyinen hääkakku

röyhelöinen hääkakku

Persikansävyistä röyhelöä, helmiä ja pioni olivat toiveet unelmien hääkakkuun. Alimmainen kakkukerros sai ylleen aika mahtipontisen röyhelöinnin. Muut kerrokset ovat vastaavasti tyyliltään pelkistettyjä, joissa koristeena pieniä siroja helmiä. Persikanvärinen pioni toimii kauniina katseenvangitsijana ylimmäisten kerrosten välissä.

Kakku on mitoitettu 60-65 henkilölle. Pohjana tuhti suklaakakkupohja. Täytteenä tummasuklaa- ja vadelmamousse. Kakun pinta, röyhelökuviointi ja helmet sokerimassan ja vaahtismassan sekoitusta. Pioni on valmistettu kukkamassasta.

röyhelökakku

sokerimassapioni

12 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis ja upeat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taisin tehdä ensimmäistä kertaa persikansävyistä kakkua :)

   Poista
 2. Toteutit unelmiemme hääkakun vielä paremmin kuin uskalsin toivoa. Me ja kaikki vieraat tykättiin kakusta mielettömästi. Meidän onneksi pieni pala jäi vielä rääppiäisiin ja päästiin nautiskelemaan kakusta myös tänään häiden jälkeen. Kiitos tuhannesti :) käytämme palveluitasi ehdottomasti myös jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun ihana kuulla, että kakku oli mieleinen kaikin puolin! Isot kiitokset teille vielä tilauksesta ja mielelläni leivon uudestaankin :)

   Poista
 3. Pakko kommentoida vielä täälläkin... Niin kaunis kakku! Olet uskomattoman taitava, voi kun yltäisi joskus edes lähelle tuota tasoa... No harjotusta, harjotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia Maiju! Taitava olet tekijänä kyllä itsekin :) Tuosta röyhelökoristeesta on pakko sanoa, etten edes muista kuinka monta kertaa sitä aikoinaan harjoittelin. Ei ollut onnistua sitten millään. Ehdottomasti yksi eniten harjoitusta vaativa koristelutekniikka.

   Poista
  2. Voi kiitos! :) Olen monta kertaa miettinyt, että haluaisin kokeilla tuota röyhelöä, mutta en ole vielä "uskaltanut"... Ehkä joku päivä teen vain itselle jonkin harjoitusversion, niin ei haittaa vaikka ei onnistukkaan, eikä ole paineita... Onko vinkkejä, kuinka kiinnittää röyhelö ja miten aloittaa (esim. alhaalta, jotta saa tukea, vai?)?

   Poista
  3. Tuohon on varmaankin monta tapaa, mutta itse onnistun niin, että aloitan röyhelöruusukkeiden tekemisen keskustasta. Leikkaan ohueksi kaulitusta sokerimassasta suikaleen ja aloitan suikaleen pyörittämisen keskeltä tuota röyhelökuviota spiraalimaisesti ja etenen kohti reunoja. Vähän kerrallaan.

   Elintarvikeliimaa niukasti, koska muutoin röyhelö lähtee valumaan alaspäin. Kakku käy jääkaapissa monta kertaa yhden "ruusukkeen" teon aikana, näin kuvio ehtii hyvin jähmettyä kakkuun kiinni. Ruusukkeiden väliin olen lopuksi laskostanut ohutta sokerimassasuikaletta aaltomaisesti. Sokerimassaa kului n. 700-900g.

   Poista
  4. Kiitos neuvoista, ihana kun annoit ohjeita! :)

   Poista
 4. Ihan mielettömän ihana kakku! Sitä pinkkiä versiota kuolasinkin jo instassakin. Tuo röyhelöreunus on kerrassaan upea!!!

  VastaaPoista
 5. Hei! Ihana kakku ja juuri tuon sävyisen haluaisin kastekakuksi! Miten sait värjättyä persikan väriseksi? Käytitkö jotain tiettyä elintarvikeväriä?

  VastaaPoista