sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Suklaa-appelsiinikakku


Hyvää isänpäivää! Suunnittelimme lasten kanssa isänpäiväkakkua. Yksi toivoi suklaata, toinen kinuskia, kolmas jotain moussea ja lopuille kävi kaikki. Pienen väittelyn jälkeen päädyimme makuihin suklaa ja appelsiini. Resepti kakunpohjaan on otettu täältä. Appelsiinituorejuustoa on tehnyt mieli kokeilla leivonnassa jo useampaan otteeseen, niin nyt sain siihen oivan tilaisuuden appelsiini-valkosuklaatäytteessä. Oli aika herkkua! Koristeena kakussa on sokerimassasta tehty kukkanen.

Pohja:
200 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl fariinisokeria
150 g voita sulatettuna
3 kananmunaa
1 appelsiinin mehu


Täyte:
100 g valkosuklaata

150 g appelsiinituorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 liivate + 2 rkl appelsiinin mehua  

Kuorrutus:
100 g appelsiinimarmeladia

1 dl kuohukermaa
150 g suklaata

100 g voita
1 rkl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria 
1 dl kaakaojauhetta 
1 rkl vettä


Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (ø 22 cm). Sulata suklaa vesihauteessa. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvasula, kananmunat ja appelsiinin mehu. Sekoita aineet lastalla tasaiseksi taikinaksi. Lisää suklaasula sekoituksen loppuvaiheessa. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Täyte:

Vatkaa appelsiinituorejuusto ja sulatettu valkosuklaa sekaisin. Lisää joukkoon kuumaan appelsiinin mehuun liuotettu liivatelehti koko ajan vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. 

Kakun kokoaminen: 

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta kakkupohja tarjoiluvadille. Laita irtopohjavuoan reunat kakkupohjan ympärille sekä vuoraa reunat leivinpaperilla. Kostuta pohja appelsiinin mehulla ja kaada päälle appelsiini-valkosuklaatäyte. Nosta toinen kakkulevy paikoilleen. Kostuta appelsiinin mehulla. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa tai vähintään neljä tuntia.


Kuorrutus:

Soseuta marmeladi hienoksi sauvasekoittimella ja levitä ohuelti kakun pinnalle.

Valmista suklaakuorrute. Lämmitä kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta hetken aikaa ja kaada kakun päälle.

Valmista sokerikreemi. Vatkaa voi notkeaksi ja lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe vähin erin samalla koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vesi. Levitä valmis kuorrute kakun reunoille. Jos kuorrute tuntuu liian jähmeältä levittää, voit tarvittaessa lämmittää sitä hetken aikaa mikrossa.


 
 

12 kommenttia:

  1. Aivan ihanan tyylikäs!! Ja niin nam varmasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kakku maistui niin lapsille kuin miehellekin :) Ehkä tuonne väliin appelsiini-valkosuklaamoussen alle voisi laittaa ohuelti vielä appelsiinimarmeladia.

      Poista
  2. Voi härregyyd miten herkullisen ja valtavan hyvän näköinen kakku! Ihana! Ja väritkin ihan kohdillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, tarkoitus oli tehdä noista kukista asetelma kakun pinnalle, mutta aika loppui kesken ja tyydyin yhteen ainokaiseen kukkaseen. Ehkä parempi niin ;)

      Poista
  3. Upea kakku! Suklaakakkua on tehnyt mieli jo pitkään joten pitäisi kokeilla tätä ohjetta joskus! Appelsiini sopii varmasti suklaan kaveriksi ihanasti. <3 Kaunis ja tyylikäs! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihastuin itse myös tähän makuyhdistelmään. =)

      Poista
  4. Täällä vastavierailulla mukavan kommenttisi johdattelemana:)Upea tyylikkäästi koristeltu kakku ja ihana blogi sinulla! Jään tänne hyvällä mielellä & vesi kielellä seurailemaan:)

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköinen kakku! Ja varmasti myös makuinen,uskoisin niin :) Just olen miettinyt mitä täytettä kokeilen seuraavaksi ja tätä aion kokeilla. Appelsiinimousseeta olen tehnyt, mutta kuulostaa houkuttelevalta appelsiinin ja valkosuklaan yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyte oli kyllä maistuvaa. Valkosuklaata ei ollut paljoa, joten voimakkaampana makuna oli tuo appelsiini. Jos on kova valkosuklaafani, niin sen osuutta voi hyvin lisätä täytteeseen. :)

      Poista