perjantai 23. marraskuuta 2012

Talvikakku


Joukko ystäviä lapsineen kokoontui jälleen. Viime kerralla maistelimme syyskakkua. Nyt valmistin makuraadille kakun appelsiini-suklaamoussella sekä vaniljatäytteellä kera appelsiinimarmeladin. Pohjana kakussa on kolmen munan tumma sokerikakkupohja. Kakun pinta ja koristeet ovat marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta.

Appelsiini-suklaamousse (ohje on otettu tääl pienin muutoksin):


180 g appelsiinituorejuustoa
2,5 dl kermaa
180 g taloussuklaata 

2 liivatelehteä + 2 rkl appelsiinin mehua 

Vatkaa appelsiinituorejuusto ja sulatettu suklaa sekaisin. Lisää joukkoon  appelsiinin mehuun liuotetut liivatelehdet ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi täytteeseen vaahdotettu kerma. 


P.s. Kakku tuntui tekevän kauppansa :).

12 kommenttia:

  1. Kakku on mielettömän ihanan näköinen ja sisältökin näyttää hyvältä. Yleensä inhoan kakkuja, joissa on jotain sitrushedelmään vivahtavaakin. Pari harvaa poikkeusta on vaan ollut. Tuo voisi kuulua niihin poikkeuksiin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Appelsiinisuklaamousse kakussa oli kyllä hyvää ja appelsiinimarmeladi sopi hyvin tukemaan vaniljatäytettä. Vaniljaa itsessään olisi saanut olla täytteessä enempi. Olen etsinyt jo kauan hyvää vaniljatäytettä ja vielä täytyy jatkaa etsintää ;)

      Poista
  2. Näyttääpä kerrassaan hyvältä! Mä tykkään, kun laitat kuvia kakun sisältä. Saa kuolaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kiva, jos tykkäät kuvista. Nyt olen yrittänyt muistaa ottaa kuvia myös kakun sisuksesta.

      Poista
  3. Voi miten ihana kakku taas! Täyte kuulostaa hyvältä! :-) Ihanat nuo koristeet! Olet niin taitava. Tulispa pian lunta, että voisi tehdä lasten kanssa lumiukkoja. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täälläkin odotellaan aivan malttamattomina lunta, niin lapset kuin äitikin. =)

      Poista
  4. Mahtavan talvinen kakku! Taidolla tehdyt koristeet! Miten vaniljatäyte tehdään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tein vaniljatäytteeseen vaniljakiisselin, johon lisäsin kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatelehdet. Tämän seoksen yhdistin vaahdotettuun kermaan. Makua oli antamassa vaniljatanko vaniljasokerin kera. Vaniljauutetta täytyisi kokeilla, josko se vahvistaisi vaniljaista makua. Omasta mielestäni se jäi hiukan vajaaksi.

      Poista
  5. Aivan ihana, talvinen kakku! Varmasti lapset (ja äidit/vanhemmat) ollu mielissään! :) Niin herkullisen näköinen sisältäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täytyisi pitää tällaisia kakun maistijaisia useammin :).

      Poista