keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Lastenkakkuja

heppakakku

heppakakku

10-vuotiaan nuoren tytön toiveissa oli heppakakku, jossa olisi vaaleahiuksinen ratsastaja ratsuineen, punaraidallinen este sekä ruusuke. Kakku on mitoitettu 10 henkilölle. Täytteenä marianne-suklaa- ja vaniljamousse. Kakun pinta ja koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.

Aiemmin tekemiäni ratsastusaiheisia kakkuja on mm. 7-vuotiaan Sannin heppakakku.

pupukakku


Liljan 1-vuotiskakkuun toiveissa oli pupu ilmapallon kera. Yksinkertaista ja tyylikästä. Kakku on mitoitettu 20 henkilölle. Täytteenä pätkis- ja vadelma-punaherukkamousse. Koriste ja kakun pinta sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.

Vastaavia kakkuja, joissa suloinen eläinhahmo kannattelee ilmapalloa on esim. tämä Emil-pojan kakku sekä Lilianin 1-vuotiskakku.

4 kommenttia:

 1. Kakkusi ovat aivan upeita! Minua kiinnostaakin tietää, että kuljetetaanko tilauskakut koristeineen ja pysyvätkö ne hyvin ehjinä? Millaisissa pakkauksissa kakut kuljetetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tilauskakut kuljetetaan koristeineen päivineen. Isot kakut, yli 3-kerroksiset kuljetan osissa juhlapaikalle ja koristelen ja viimeistelen kakut vasta perillä. Koristeet pysyvät kuljetuksen aikana ehjinä tai ainakin niiden kuuluisi pysyä. Kakut pakataan tukeviin elintarvikkeille soveltuviin korkeisiin kakkulaatikoihin.

   Poista
 2. Aivan huikean upeita kakkuja! Miten ihmeessä teet nuo ilmapallot? Onko ne kokonaan sokerimassaa vai onko sisällä joku pallo tms.? Ja miten ne pysyy noin upeasti pystyssä, eikä kaada koko hahmoa? Sinulla on kyllä kauneimpia kakkuja mitä olen nähnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmapallojen sisällä on pieni styroxpallo, joka tekee pallosta kevyen. Niin kevyen, että se pysyy ohuen metallilangan päässä kaatumatta. Koristeen täytyy myös antaa kunnolla kuivua, ennen kuin liimailee palloja kiinni.

   Poista