lauantai 11. lokakuuta 2014

Orkideoin koristeltu kakku


70-vuotissyntymäpäiville toivottiin tyylikkään naisellista kakkua. Koristeiksi haluttiin kukkia, orkideoita. Väreinä vaaleanpunaista, lilaa ja valkoista. Sain aika vapaat kädet lopulliseen toteutukseen.

Kakku on mitoitettu 20 henkilölle. Täytteenä laktoosittomassa kakussa on mansikka- ja passionmousse. Tykätty ja raikas täytekonaisuus! Kakun pinta Satin Icea. Kukat gumpastea. 

Huom! Jos aikomuksena on tilata kakku vielä tämän vuoden puolella, niin olkaa ajoissa varauksien kanssa! Tilausaika on tällä hetkellä n. 4 viikkoa. Valitettavan usein joudun sanomaan, että on jo täyttä. Välillä tulee toki peruutuksia, jolloin nopeammallakin aikataululla kakun voi saada.

orkidea


6 kommenttia:

 1. Siis wau! Niin herkkä ja kaunis kakku. Ja nuo orkideat on upeita! Olisi kiva saada kuvallinen ohje noihin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju, laitetaan ohjepyyntö korvan taakse ;) Orkideat ovat helppoja tehdä, joskin aikaa vieviä kuivatuksineen.

   Poista
 2. Voihan itku sun kanssas kuinka ihana kakku taas! Todella kaunis! Ja kun osaat ottaa niin kauniita kuviakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Herkkuhovi! Kuvien ottaminen on kyllä kaikkea muuta kuin helppoa, ainakin minulle. Monesti jätän kakkuja julkaisematta, kun kuvat ovat niiiin huonoja.

   Poista
 3. Tuo orkideaohje olisi tosiaan kiva saada! Ja miten tehdään nuo reunaröyhelöt myös! Ja mitä on Satin Ice?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos koristetoiveesta! Satin Ice on kakun kuorruttamiseen tarkoitettua eräänlaista sokerimassaa. Tosi elastista ja heti valmista kaulitsemiseen. Satin Icen kanssa täytyy tosin pohjatyöt tehdä kunnolla eli kakun kreemitys. Kuorrutuspinnan pitää olla tosi tasainen tai lopputulos ei ole nätti. Massa on niin notkeaa, että se nuolee joka töyssyn ja mutkan, joka kakun pinnassa on. Mutta jos on kreemittänyt kakun huolella, niin Satin Ice levittyy tosi kauniisti.

   Poista