tiistai 23. joulukuuta 2014

Suklaakakku joulupöytään


Tänä vuonna joulupöydän kruunaa suklaistakin suklaisempi kakku. Suklaaholistin unelma! Kakun mehevä suklaakakkupohja kätkee väleihinsä appelsiinisuklaa- ja valkosuklaamoussea. Kakku on kuorrutettu suklaakreemillä sekä suklaaganachella. Suklaalohkot viimeistelevät kakun pinnan.

Appelsiini-suklaamousse:

150g appelsiinituorejuustoa
0,4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
1,5 dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata

Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto vatkaamalla ja lisää joukkoon vatkaten sokerit ja keltuainen. Sekoita tuorejuustoseokseen sulatettu suklaa ja lopuksi varovaisesti käännellen vaahdotettu kerma.

Täyte riittää n. 18cm kakun yhteen väliin tuhti kerros.


Joulupöydän pieniä makeita suupaloja ovat myös nämä suklaiset cake popsit.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti