50-vuotissyntymäpäiville toivottiin puna-valkoista kakkua, jonka päällä olisi kukkakoriste. Päädyimme suunnitelmissa 2-kerroskakkuun, jonka alimmassa kerroksessa on muhkea röyhelö ja vastapainona ylempi kerros on sileä. Kakun päällä on näyttävä pioni, joka on sävytetty röyhelön väriin. Kerrosten välissä on ryhtiä tuomassa kapea musta rusettinauha.
Kakku on mitoitettu 30 henkilölle. Täytteenä tummassa kakkupohjassa vadelma- ja tummasuklaamousse. Kakun pinta ja koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.
Upea ja näyttävä kakku!!!
VastaaPoistaVielä lisäys edelliseen kommenttiin. Mäkin kerran yrittelin tuollaista röyhelö kakun tekemistä ja siinä meinasi mennä ikä ja terveys. Niin työlästä oli. Onko sulla joku hyvä tekniika sen tekemiseen, kun saat noin siistiä jälkeä?
VastaaPoistaKiitos Henna! Olisitpa nähnyt minun ensimmäinen kokeiluversion aikoinaan tuosta röyhelöstä :D En uskonut ikinä oppivani sen tekoa. Lopulta, kun sen oppi, niin ei se niin vaikeaa olekaan, mutta työlästä kyllä. Sokerimassan täytyy olla alustaan tarttumatonta, myöskään liian pehmeästä massasta ei onnistu sitten millään. Aloitan röyhelöruusun tekemisen kukan keskustasta pitkää massasuikaletta pyörittämällä. Suikale on taiteltu pituussuunnassa kaksinkerroin, jolloin taitos tulee kiinnityskohdaksi kakun pintaan. Hiukan hankala selittää ymmärrettävästi :)
PoistaVau!!
VastaaPoistaSiis aivan ihana kakku!! Mahtava röyhelö!
VastaaPoistaAivan mielettömän upean kakun olet tehnyt tälläkin kertaa! Kiitos, kun jaat myös ohjeita ja vinkkejä :)
VastaaPoistaKiitos paljon ihanista kommenteista!
VastaaPoistaHei! Kauanko röyhelön tekemiseen kakun ympärille menee. Tarvitseeko valmiin kakun ympärille foliopaperitukea. Tarkoitan kestääkö koristeet hyvin kakunympärillä?
VastaaPoistaOnpas todella upea kakku!
VastaaPoistaKiitos paljon!
Poista