lauantai 17. tammikuuta 2015

50-vuotiskakku


50-vuotissyntymäpäiville toivottiin puna-valkoista kakkua, jonka päällä olisi kukkakoriste. Päädyimme suunnitelmissa 2-kerroskakkuun, jonka alimmassa kerroksessa on muhkea röyhelö ja vastapainona ylempi kerros on sileä. Kakun päällä on näyttävä pioni, joka on sävytetty röyhelön väriin. Kerrosten välissä on ryhtiä tuomassa kapea musta rusettinauha.

Kakku on mitoitettu 30 henkilölle. Täytteenä tummassa kakkupohjassa vadelma- ja tummasuklaamousse. Kakun pinta ja koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.
10 kommenttia:

 1. Vielä lisäys edelliseen kommenttiin. Mäkin kerran yrittelin tuollaista röyhelö kakun tekemistä ja siinä meinasi mennä ikä ja terveys. Niin työlästä oli. Onko sulla joku hyvä tekniika sen tekemiseen, kun saat noin siistiä jälkeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Olisitpa nähnyt minun ensimmäinen kokeiluversion aikoinaan tuosta röyhelöstä :D En uskonut ikinä oppivani sen tekoa. Lopulta, kun sen oppi, niin ei se niin vaikeaa olekaan, mutta työlästä kyllä. Sokerimassan täytyy olla alustaan tarttumatonta, myöskään liian pehmeästä massasta ei onnistu sitten millään. Aloitan röyhelöruusun tekemisen kukan keskustasta pitkää massasuikaletta pyörittämällä. Suikale on taiteltu pituussuunnassa kaksinkerroin, jolloin taitos tulee kiinnityskohdaksi kakun pintaan. Hiukan hankala selittää ymmärrettävästi :)

   Poista
 2. Siis aivan ihana kakku!! Mahtava röyhelö!

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän upean kakun olet tehnyt tälläkin kertaa! Kiitos, kun jaat myös ohjeita ja vinkkejä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon ihanista kommenteista!

  VastaaPoista
 5. Hei! Kauanko röyhelön tekemiseen kakun ympärille menee. Tarvitseeko valmiin kakun ympärille foliopaperitukea. Tarkoitan kestääkö koristeet hyvin kakunympärillä?

  VastaaPoista
 6. Onpas todella upea kakku!

  VastaaPoista