Pihamme ensimmäiset omenat ovat vihdoin kypsyneet maisteltaviksi. Tällä kertaa ne päätyivät ihanan pehmeisiin omenamuffinsseihin. Resepti on lähtöisin Kodin Kuvalehdestä pienin muunnelmin. Ohjeesta tuli 12 pientä ja kuusi isoa omenamuffinssia. Lasten toiveesta testailimme näitä erikokoisia vuokia. Yksi pieni muffinssi tulee ainakin päätymään kerholaisen eväsrasiaan ja loput taitavat huveta ihan itsestään =).
7 dl omenanpaloja
3 rkl voita
2 dl sokeria
1 rkl kanelia
Taikina
200 g voita sulatettuna
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 munaa
1½ tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1½ dl kylmää maitoa
Pilko kattilaan omenat, voi sekä sokeri ja kuullota noin viisi minuuttia. Lisää kaneli. Valuta osa nesteestä pois.
Sekoita voisula ja sokerit keskenään. Lisää vatkaten munat. Yhdistä kuivat
aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito ja paloitellut omenat.
Sekoita hyvin.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa uunin
keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja sirottele päälle
tomusokeria.
Näyttävätpä herkullisilta! Meidän perheen suosikki omenaherkku on kauraomenapaistos. Sitä on ihan pakko saada syksyisin :)))
VastaaPoistaKauraomenapaistos on aika herkku! :)
PoistaTodella hienoja kakkuja ole tehnyt. Voinhan linkittää sinut?
VastaaPoistaKiitos, voit toki linkittää :).
PoistaOnpas hyvän näköisiä muffinseja! Meilläkin naapurit lupailivat että heidän omenapuustaan riittää meillekin omppuja. Ajattelin tehdä omppupiirakan "kiitokseksi", mutta saattaapa olla että joukkoon eksyy nyt muutama omenamuffinsikin :)
VastaaPoistaOmppupiiras on vähintään yhtä hyvää =) Meillä omppusatoa antaa tuo pihan ainoa kääpiöomenapuu. Tänä vuonna ei montaa omenaa siihen ilmestynyt. Mutta omenat ovat kooltaan sitäkin isompia, joten jo muutamasta sai tarpeeksi ainesta muffinsseihin.
Poista