lauantai 12. heinäkuuta 2014

Hääkakku daalioilla

_c_perhejuhlat_.jpg

Daalioita, vaaleanpunaisen eri sävyjä ja pitsiä olivat toiveet hääkakuksi. Päädyimme suunnitteluissa kuvan mukaiseen kakkuun mallia mukaillen. Kakkujen alalaitaa kiertää sirot helminauhat, daaliat ovat sävytetty vaaleanpunaisin sävyin ja valkoista "pitsiä" esiintyy brush embroidery -tekniikalla maalatuissa daaliankukissa kakun kyljissä. Vihreät lehdet tuovat hieman särmää muutoin niin hempeään kokonaisuuteen.

Kakku on mitoitettu 20 henkilölle. Täytteenä tummassa kakkupohjassa valkosuklaa- ja passionmousse. Kakun pinta ja koristeet sokerimassan ja vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan sekoitusta.

hääkakku


11 kommenttia:

 1. Oih miten kaunis.huh huh miten upeat isot kukat!

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniit ja oikeannäköiset daaliat. Upea kakku!:)

  VastaaPoista
 3. Kertakaikkiaan upea kakku, täydellinen sanoisin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon kaikille ihanista kommenteista <3

  VastaaPoista
 5. Täydellinen, ei voi muuta sanoa! Nuo daaliat ovat kyllä superkauniit, niitä kanssa muutaman tehnyt ja tiedän että ihan hetkessä eivät synny ;)
  Olet kyllä todella taitava käsistäsi!

  VastaaPoista
 6. Aivan upea kakku ja nuo daaliat, ihanat! Ei sulla sattuisi olemaan daalioiden teko ohjetta? Ilmeisesti teen serkkuni häihin kesällä kakut ja mitkä olisivatkaan ihanammat kukat, kuin tällaiset daaliat vaikka enpä usko saavani niistä noin upeita 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Daalioihin ei valitettavasti ole ohjetta. Olivat kyllä kukista kaikkein hitaimmat tehdä. Useampi kokeiluversio tuli tehtyä ennen kuin kukka alkoi sitten yhtään muistuttaa esikuvaansa. Kukka kootaan lehti lehdeltä keskustan ympärille aloittaen pienestä auringonkukka/päivänkakkara muotista aina isoon ruusun lehti muottiin asti. Jokainen lehti ohennetaan ja muotoillaan erikseen. Kukan kun tekee ilman lankoja, niin hankalinta oli saada pysymään niitä pikkuruisia lehtiä kiinni toisissaan. Liimaa oli sitten joka paikassa. Tähän olisi varmaan helpompikin tapa ;)

   Poista