sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Vaaleanpunainen unelma rippijuhliin


Rippijuhliin oli toiveissa tyylikäs liukuvärjätty vaaleanpunainen kakku, jossa koristeena olisi pioni sekä soma pieni risti. Tilaaja oli tykästynyt aiemmin tekemääni vastaavaan kakkuun, jota hieman muokkaamalla syntyi rippijuhliin sopiva kakku. Koska kakku oli kooltaan aika iso, tein pionin kaveriksi kakun päälle myös nuppuja ja muutaman lehden.

Kakku on mitoitettu 40 henkilölle. Täytteenä tummassa pohjassa vadelma-punaherukka- ja tummasuklaamousse. Kakun pinta ja koristeet vaahtokarkinmakuisen kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta.


2 kommenttia:

  1. Teetkö itse kakkualustat vai ostatko jostakin? Käytätkö kerroskakuissa kakkupahvia ja tukia? Pitää vielä hehkuttaa loistavia täytteitä; tein kastekakun mansikka-punaherukkamoussella ja vaniljamoussella ja kakku oli aivan mahtavaa! Pappikin kehui, että on parasta kakkua, mitä on syönyt, vaikka hänkin aika paljon "joutuu" kakkuja syömään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsitte täytteistä :) Itse pidän punaherukoista, jotka raikastavat sopivasti muutoin niin makeaa mansikkaa tai vadelmaa. Kerroskakuissa on aina, pienimmissäkin tukilevyt ja tukikepit, jotka kannattelevat kakkua ja sitä on tällöin helppo leikata. Kakkualustoja tilaan täältä http://www.cakecraftworld.co.uk/.

      Poista